Hirdetés

Tiktokos hülyeség miatt került vissza a Fleetwood Mac a slágerlistákra

1978-ban jelent meg a Fleetwood Mac Rumours című lemeze, ami most visszakerült a Billboard lista első 10 helyezettje közé. Ennek az oka egy TikTok videó, amit szeptember óta több mint 60 millióan láttak, és amit sokan utánozni is próbálnak, pedig nem kellene.

A videóban Nathan Apodaca, vagy ahogyan a TikTok ismeri 420doggface208 gördeszkázik az úton a Fleetwood Mac Dreams című dalára. Ebben még nem lenne semmi különös, de gördeszkázás közben gyümölcslevet iszik, Stevie Nicks szövegére tátog, és még veszi is magát telefonnal.

Tulajdonképpen az iskolapéldája lehetne, hogy mit ne csináljon valaki gördeszkázás közben.

Mindenesetre Apodaca négymillió követőjének annyira tetszett a videó, hogy nem sokkal a megjelenése után a dal első lett az Apple lejátszási listáján, és hatodik a Spotify-on, majd visszakerült a Billboard listára a 21. helyen, és azóta már az első tízben van.

@420doggface208

Morning vibe #420souljahz #ec #feelinggood #h2o #cloud9 #happyhippie #worldpeace #king #peaceup #merch tacos #waterislife #high #morning #710 #cloud9

♬ Dreams (2004 Remaster) – Fleetwood Mac

 

Dreams kihívás gigantikus pofáraesésekkel

Ahogyan ez már csak lenni szokott a TikTok világában, ha valaki valami népszerűt posztol, azonnal kihívás lesz belőle, és rengetegen szeretnék leutánozni. Ez történt itt is, és nagyon sokan kezdték lemásolni a videót, inkább kisebb mint nagyobb sikerrel. A legtöbben már a sima gördeszkázásnál elvéreznek, főleg ha közben a telefonjukat nézik az út helyet, aztán mikor gyümölcslevet próbálnak inni, akkor aztán végképp megugrik a sikertelenségi rátájuk. Ez csak egy szerencsésebb végkimenetelű példa a sok esés közül

A kihívásba egyébként maga a zenekar is beszállt, Stevie Nicks és Mick Fleetwood konkrétan emiatt regisztráltak az alkalmazásba, és prezentálták a saját verziójukat.

@mickfleetwood

@420doggface208 had it right. Dreams and Cranberry just hits different. #Dreams #CranberryDreams #FleetwoodMac

♬ Dreams (2004 Remaster) – Fleetwood Mac

314 százalékkal emelkedett azon 23-27 évesek aránya, akik a Spotify szerint rákerestek a Fleetwood Mac dalára, a Rumours lemez eladásai pedig egy hét alatt 33 ezerrel nőttek, ennek 70 százaléka online eladás. A dal visszakerült az amerikai rádiók rotációjába, és a közösségi oldalakon is megnőtt a zenekar követőinek száma. Nem csak ez a dal vagy lemez, de a kiadó szerint az egész katalógus jobban fogy, vagyis úgy tűnik, hogy sokan belelkesedtek, miután felfedezték maguknak a zenekart.

Ne csinálja senki utánuk

Lehet, hogy nagy a késztetés, hogy gördeszkászás közben magunkat filmezve áfonyalevet igyunk, de azért ezek a dolgok külön-külön is legalább ennyire szórakoztatóak. Az Országos Balesetmegelőzési Központ is osztja azt a véleményt, hogy gördeszkázás, rollerezés, biciklizés vagy csak séta közben is kifizetődőbb az utat nézni a telefon helyett, egyre magasabb ugyanis itthon azoknak a baleseteknek a száma, amik nem csak az autóban, de biciklin vagy rolleren mobilozás miatt történnek. A rendőrség szerint itthon egyértelműen a mobilozgatás lett az új ittas vezetés, ami nem csak az autósokra nézve veszélyes.

Az Opinio és az Aegon közös felméréséből az derül ki, hogy bár az emberek 80 százaléka veszélyesnek tartja a biciklizés vagy rollerezés közben használja valaki a telefonját, a többségükkel már mégis előfordult ilyen. Éppen most indítottak erről egy új kampányt a Kovács András Péter és Janklovics Péter humoristák közreműködésével, ami pont az ellenkezőjét mondja, mit ami a TikTok kihívásban történik.

KOMMENT

Baromi nehéz munka, de megéri újra színezni a régi felvételeket?

A 6:3 meccs egy másodperce egy ember egy napi munkája. Közben amerikai történészek szerint a mesterséges intelligenciával színezett Youtube-felvételek történelemhamisításra alkalmasak.

PlayStation 5 helyett macskakaját és kávéfőzőt kapnak az emberek, és nem örülnek neki

És ők legalább kaptak valamit, ami nem egy üres doboz.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

OnePlus 8T: az apró részletek teszik izgalmassá

Semmi világmegváltót nem ígér, mégis izgalmas a OnePlus telefonja.

Egyszerre telefon, tablet és kicsit notebook is – Teszteltük a Samsung legfrissebb összehajtható telefonját

Ennyi pénzt egy telefonért?! És ha azt mondjuk, hogy egy csúcstelefon, egy menő tablet és egy munkára tökéletes eszköz kerül ennyibe?

Nagyon furcsán kell irányítani a Huawei hangzásban is erős fülhallgatóját

Leteszteltük a Huawei Freebuds Pro-t, ami zajszűrésben nagy, egy májkrémes kenyér viszont rávilágít az Achilles-sarkára.

70 ezer forintos babszemet raktam a fülembe, de nem bántam meg

Jól el lehet szórakozni a Samsung Galaxy Buds Live fülhallgatójával, és nem csak azért, mert remek rajta a zene.

Szép is, okos is – Kipróbáltuk a Huawei Watch GT 2 Pro okosórát

A Huawei új órája rettenetesen szép, és nekünk pont elég okos is.
Audiópartnerünk

Baromi nehéz munka, de megéri újra színezni a régi felvételeket?

A 6:3 meccs egy másodperce egy ember egy napi munkája. Közben amerikai történészek szerint a mesterséges intelligenciával színezett Youtube-felvételek történelemhamisításra alkalmasak.

Dal a a folyamatos hiányérzetről – Premieren a Bulbs új videója

A klipet közvetlenül a tavaszi karantén előtt forgatták, így egy érdekes mementója lett a maszknélküli életünknek.

Wanted Podcast #20 // Dezső András és a Magyar kóla

Dezső András a hvg.hu munkatársa Magyarország egyik legismertebb oknyomozó újságírója.

Aki keres az talál- zenei relikviákat nyerhetsz a Vatera és a Lángoló közös játékán

(x) Szerdán indul a Vaterával közös kincskereső játékunk, amelyen két napon keresztül, naponta többször rejtünk el ajándékokat az online piactéren.