Hirdetés
Hirdetés

The Whatevers – Premieren a Whatevers új lemeze

Új lemezt adott ki a Whatevers, akik nem így tervezték, de ha már így alakult, nem küzdöttek ellene. De át is adjuk a szót nekik:

Levi: Az új lemez a dalokon kívül több szempontból is érdekes. A felvétel a pécsi LA Gardens stúdióban készült, ahol Lovasi András biztosított nekünk stúdióidőt egy pályázat útján amiről a Lángoló is beszámolt.

Az alap elképzelés az volt, hogy egy kislemezt veszünk fel maximum három dallal keveréssel együtt. Már egy ideje téma volt zenekaron belül, hogy a Feed The Mogul eléggé eltalálta a soundot így úgy döntöttünk, hogy megkérjük Áldott Andrist – aki amellett, hogy a Mogulban gitározik, a dalaikat is keveri – hogy legyen segítségünkre az utómunkákban. Szóval három helyett végül nyolc dalt rögzítettünk a három rendkívül sűrű nap alatt reggeltől éjszakába nyúlóan.

Azon a megtiszteltetésen túl, hogy közel 400 előadó és zenekar közül a „legjobb” (Lovasi Andrásnak legjobban tetsző) 14 között mi is lehetőséget kaptunk, a stúdió is meghatározta az ott töltött napjaink hangulatát. Olyan hangszereket foghattunk a kezünkbe melyeken a magyar popkultúra jeles alakjai írták és/vagy játszották azokat a dalokat amik meghatározták azokat a dalainkat, amiket végül mi játszottunk ott ugyan azokon a hangszereken. Felemelő.

Készült már egy videoklip is a Bodza c. dal rádióbarát rövidített verziójához, amihez a grafikát ahogy az első lemezünk borítójának 3/4-ét is Borbás Bence készítette, vagyis egészen konkrétan a grafika elkészülésének folyamata maga klip, a videó pedig most is Kaszonyi „Kasza” Tamás munkája.

Kasza: Gábor, a dobos nappalijában vettük fel a Bencével timelapse-et másfél nap és fejenként kb. 6-8 sör alatt. A fentről lefelé néző kamerát McGyvert is megszégyenítő módon megalkotott, helyben összeeszkábált stativra helyeztem fel, amihez felhasználtuk Gábor cinállványait ellensúlyként, illetve egy db széket, ragasztószalagot és egy fotós állványt. A rec. gomb megnyomása után a munkám már csak a vágóasztalon folytatódott, ahol néhány nap alatt minimális effektezés, pörgetés-forgatás hiányzott, és végül Bence alkotói folyamata 3 és fél percbe sűrűsödött, ahol a képi anyag és a zene egybefonódik, mint egy rossz kalács.

Levi: Ennek a dalnak a vágatlan és egy alternatív szövegezésű verziója került a lemezre. A lemez homogenitását most is a dalok sokszínűsége adja. Koncepció nélkül szerettünk volna a lehető legkevesebb editálással viszonylag nyers hangzásvilággal albumot készíteni, ami remekül áll ezeknek a daloknak. Többek között ezért sem adtunk címet a lemeznek.

Hirdetés

A lemez:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,993KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók