Hirdetés
Hirdetés

The Cosmic Cauldron – Premieren a Needless új albuma

Ma jelenik meg a dallamos death/thrash metalban utazó Needless legújabb albuma, a The Cosmic Cauldron. A nagyszabású sci-fi konceptalbum a német Uprising! Records gondozásában lát napvilágot, itthon pedig elsőként a Lángolón hallgatható meg teljes terjedelmében.

A Needless 2004 telén alakult Dánszentmiklóson, zenéjük saját definíciójuk alapján a dallamos thrash és death metal tradicionálisabb elemeit vegyíti a black metal nyomasztó légkörével, progresszív elemekkel. Mindezek keverednek az agresszió, a mitikus tematika és az emberiség nihilista szemlélődésének elegyével a dalszövegekben. Első komolyabb kiadványuk a 2015. márciusában megjelent „The Dark Spirit of Ages” című EP volt, amely nagyon pozitív visszajelzéseket kapott a kritikusok és a közönség körében egyaránt. Ennek megjelenése után számos koncertet adtak olyan zenekarok társaságában, mint az Aggression, Nervosa, Nuclear, Dew-Scented vagy a Flotsam And Jetsam, majd egy kisebb szünet következett a 2017-ben megjelent „Stalkers of Athanasia” című kislemez előtt, amely egyben első nagylemezük, a 2019. június 23-án megjelent „Heresy” felvezető kiadványa is volt. Most pedig itt a második teljes stúdióalbum, mely a zenekar minden eddigi munkájánál komolyabb teljesítménynek ígérkezik.

„A majdnem egy órás, tíz tételt tartalmazó sci-fi konceptalbum egy távoli, alternatív jövőben játszódik. Képzeljünk el egy olyan világot, melyben a megosztott emberiség már felköltözött a csillagok közé, és ott vívja csatáit. Egy fatális háború során maroknyi túlélők csapata dimenziókaput nyit az űr eddig még ismeretlen szegletébe. Itt történik meg első találkozásuk egy idegen fajjal, és veszi kezdetét kálváriájuk, mely során egy nem evilági entitás fogja későbbi sorsukat, és ezáltal az univerzum sorsát is megpecsételni: ez a Kozmikus Üst.”

Forczek Ádám, a zenekar énekese a következőket mondta az anyagról:

„Régi vágyunkat szerettük volna megvalósítani ezen az albumon, ami már egyéni szinten is megfogalmazódott bennünk, de összeérnie csak a második lemezre sikerült: elmesélni egy epikus történetet a zenénkkel egy nagyszabású konceptlemez formájában. Úgy érezzük, hogy elértük a célt, és sikerült valami sztellárisan különlegeset alkotnunk. Abban pedig csak bizakodni tudunk, hogy a kedves hallgatóknak is hasonló benyomást fog kelteni az album.”

A lemez fizikai formátumban megvásárolható a kiadótól, valamint világszerte olyan nagyobb európai kiadók shopjain keresztül, mint a Nuclear Blast Records, Season of Mist, és a Napalm Records, vagy a japán Spiritual Beast. Magyarországon az albamusic.hu webshopjában, valamint erősen korlátozott példányszámban a zenekartól szerezhető be a lemez.

„The Cosmic Cauldron” tracklist:

  1. Warvoid A.D.
  2. Astrogate The Spectral Lane
  3. The Predation
  4. Mournful Heavens
  5. The Cosmic Cauldron
  6. Odium
  7. The Prism Fortress
  8. Chrononaut
  9. Planet Oblivion
  10. Transgalactic

A felvételek 2021 februárjában készültek a gyulai No Silence Studiosban, Simon “Simi” István vezényletével. A lemez borítóját Mark Cooper (Rings of Saturn, Malevolent Creation stb.) készítette. A zenekar logója és az új lemez szövegkönyve Ömböli Tamás munkája.

A Needless élőben legközelebb a Berserk Feszten lesz látható, Budapesten a KVLT-ban. További információk a koncert Facebook-eseményén!

További hasznos linkek:
Label: https://uprisingrecords.de/2021/10/18/needless/
Facebook: https://www.facebook.com/needlesshun/
Bandcamp: https://targetgroup.bandcamp.com/album/the-cosmic-cauldron
Instagram: https://www.instagram.com/needless_metal/?hl=hu
Soundcloud: https://soundcloud.com/official-needless
Youtube: https://youtu.be/cf3dr8iZft0
Spotify: https://sptfy.com/6z1Y

Advertisement
38,982KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló