Hirdetés

Terjeszkedik a HMV

Érdekes, és teljesen logikus lépésre szánta el magát Anglia egyik legnagyobb zenei bolthálózata a HMV. A MAMA Grouppal összefogva tizenegy koncerthelyszín irányítását veszik át (az nem tiszta, hogy boltot is nyitnak-e ezeken a helyeken, de ésszerű lenne) és ezek szép lassan a boltlánc nevét is megkapják, legalábbis előtag tekintetében.

Ezekről beszélünk: Londonban a Hammersmith Apollo, a The Forum, a Heaven, a The Garage, a Jazz Café, a Borderline, a G-A-Y és a G-A-Y Late, plusz Edinburgh-ban a Picture House, Birminghamben az Institute, Aberdeenben pedig a Moshulu.

Ezen felül a jegyértékesítési piacra is be szeretnének lépni, és egyes információk szerint ennek érdekében már meg is környékezték a Seatem ügynökséget.

Amúgy a HMV nem csak a szigetországban működik, de Kanadában is elég nagy részesedése van a piacból. Ezen kívül vannak boltjai Írországban, Hong Kongban Szingapúrban, Ausztráliában, és Japánban is.

Ebből ítélve tehát annyira nem is halódik a zeneipar. Vagy mégis? A minap jelentették be, hogy a New York-i Virgin Megastore, illetve több hozzá kapcsolódó bolt is világszerte, mint pl. a legnagyobb londoni Zavvi is, bezárja kapuit. Utóbbi hálózat jelenleg negyven üzletnél tart a felszámolásban, de reménykednek benne, hogy a maradék 74-et még sikerül valakinek értékesíteni, és akkor „csak” 353 embert kell kirakni az utcára.

Kommentek

37,441KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló