Hirdetés

Tényleg basszus, jön az Eyehategod Budapestre!

Egyszerűen nincs rá mentségünk, hogy eddig miért nem adtunk hírt arról, hogy Budapesten ad koncertet az egyik legmenőbb New Orleans-i metálzenekar, az 1988-ban alakult Eyehategod. A zenekar, amiben a déli bluesos hatások éppúgy ott vannak, mint a Saint Vitus-féle doom, a punk, a hardcore vagy éppen a nyolcvanas évek black metalja, mindez nyakon öntve valami elképesztő mizantróp hangulattal. Megértjük azokat is, akik szerint Eyehategodot hallgatni olyan, mintha reszelővel rejszolnánk, de az a helyzet, hogy a zenekar annyira hitelesen jeleníti meg az emberiség mocskát, hogy arról csak elismeréssel lehet beszélni. Lehet ők ezt nem akarják, csak egyszerűen, ahogy jön, úgy adják ördögi énjüket, de nagyjából olyan a Jimmy Bower gitáros (mellékállásban Down-dobos) és társai alkotta zene, mintha az általunk valaha elkövetett minden rossz bennük testesülne meg. És pont ezért jó őket hallgatni, mert olyan, mintha mindent meggyónnánk. A magyarországi megkönnyebbülés július 22-én lesz a Dürer Kertben, ahol egy igazi fesztivál is lesz az esemény köré kerítve, ugyanis a négylemezes Eyehategod mellett fellép még három amerikai csapat a Harms Way, a Twitching Tongues és a Gates Of Slumber, illetve az ausztrál I Exist. De most mi egyelőre csak magától az albumot utoljára 2000-ben kiadott Ördögtől mutatunk zenét.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Fehér babák – Premieren a Folkfonics Cseh Tamás-feldolgozása

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalszerző páros nagyjából hasonló korban alkotta meg a Fehér babákat, mint amilyen idősek a Folkfonics zenekar alapítótagjai voltak a...

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?