Hirdetés

Teljes a Reflektor fesztivál programja

Július 14. és 16. között rendezik meg először Budapest új zenei fesztiválját, a Reflektort. Az eddig bejelentett fellépőkhöz most csatlakozik: Nightmares On Wax, Oscar Jerome, Moses Boyd, Joel Culpepper, Alina Pash és sok további izgalmas külföldi és magyar előadó. Elővétes bérletek csütörtök éjfélig kaphatók a reflektorfestival.hu oldalon.

Miért a Reflektor? A szervezők erre a kérdésre azt mondják, hogy

“ez a fesztivál azoknak szól, akik legszívesebben egyszerre állnának az összes színpadnál, hogy minél több fellépőt megnézhessenek. A Reflektoron nincsenek nappali programok, csak nagyon jó külföldi és magyar zenekarok. Olyan zenekarok, akiket ritkán lehet hazai színpadokon látni, főleg nem egyszerre. A zeneszeretőknek sok esetben eddig Bécsig vagy még tovább kellett utazniuk, ha el akartak kapni egy menő zenekart, de most elég Kőbányáig menni. Kevés megfelelőbb helyszíne lehetne mindezeknek, mint a városrész, ami a sör és a farmerdzsekis zenész legendák otthona és ahol a legújabb zenészgenerációk tanulnak – egy különlegesen indusztriális tér, elhagyatott kamionmosó és az abba betörekvő természet. 100% ruin-porn, urbex feeling és betondzsungel.  Az Örs vezér tértől egy lépésre fekvő helyszín, villamossal percek alatt elérhető. Ide nem kell sátrat hozni, órákig utazni, és a végtelennek tűnő hazautakat is el lehet felejteni, elég csak felszállni a bejáratnál megálló éjszakai buszra vagy elkapni egy taxit és percek alatt otthon van az ember.”

Teljes a program

Az egy hónapja bejelentett Temples, Son Lux, Squid, Porridge Radio, Mother’s Cake, Weval, Floex, Seafret, A.A. Williams, Whispering Sons és a magyar fellépők mellé most érkezett közel 30 névvel lett teljes a Reflektor programja. Itt lesz George Evelyn aka Nightmares On Wax, DJ és producer, aki napáztatta soullal, könnyed dubbal és fesztelen trip-hoppal önti el Kőbányát. Oscar Jerome, fiatal gitáros singer-songwriter London pezsgő jazz színteréről, akit a Guardian is figyelemreméltó tehetségként tart számon. 100%-os táncolhatóságot garantál, Moses Boyd feltörekvő londoni jazzdobos, dalszerző, producer reménység, aki zenéjében ötvözi a jazz, a grime, a drum and bass és a jungle elemeit. Joel Culpepper élő produkcióban hozza a retro-futurista soul, r&b és funk dallamokat. Jön a Music Moves Europe díjas Alina Pash, ukrán énekesnő és rapper, aki hagyományos népzenei elemeket vegyít elektronikával és hip-hoppal. Itt lesz még a brit underground jazz szcéna meghatározó arca, a kiadóvezető, fuvolista, szaxofonos, producer és DJ Tenderlonious. Zsigeri, sötét post-punkkal és az idei Beware Believers című albumukkal jön a Crows. A francia síterep után elnevezett Super Besse zenéjében post-punk keveredik elektronikával és new wave-vel. Legújabb Tristesse című lemezük idén áprilisban jelent meg. Kolozsvárról érkezik a Musspell elektronikával és vokálharmóniákkal kísérletező duója.

Hazai fronton 19 produkcióval egészül ki az eddigi felhozatal. A nagyszínpadon kap lehetőséget a titokzatos producer, az arcát mindig eltakaró Hundred Sins, ahogy a Middlemist Redből és a Mordáiból ismert Nóvé Soma Riederauer Dániellel közös elektronikus duója, a Samurai Drive is. A napokban megjelent új lemezével érkezik a Mayberian Sanskülotts, Laiho és a török-magyar Nasip Kısmet. A megfelelő számú gitárról a pszichedelikus alt-rockos Deep Glaze, a garázsrockban utazó Hocuspony és a magát postkrautpunkként definiáló Captain Average vagyis Sallai Laci gondoskodnak. A poposabb singer songwriter vonalat erősíti Solére és Kristoaf, míg a Paperdeer, az Agavoid és a Sophie M elektronikusabb irányból közelítenek a könnyedebb dallamok felé. Az éjszakai órákban a mïus, Galactic Jackson és Bernáthy live szettje segítenek elmerülni az elektronika világában, a Moonbase Patel Disco, DJ Gandharva & Von Yodi és az Obroni pedig a pozitív rezgések felé kormányoznak minket.

Az elővételes bérleteket csütörtök éjfélig lehet beszerezni, a napijegyek pedig péntektől lesznek elérhetőek. https://tixa.hu/reflektor2022

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk