Hirdetés

Tekerd meg az Animával! – Albumpremier: 20 éves dalt szedett szét és rakott össze 17 remixer 

Lángoló Premier

A szokásosan hiperaktív, a járvány alatt is több lemezre készülő Anima Sound System a Lángolón mutatja be Tekerd meg és táncolj című legújabb albumát, amin 17 remixer dolgozza fel, illetve át a zenekar 20 évvel ezelőtti legendás dalát. Vannak itt kísérletező fiatalok, tapasztalt öregek, így lett ez akár sokszínű szilveszteri házibuli-zene.

Prieger Zsolt ezt mondta a Bootsie-remix apropóján:

“Mivel 20 éves idén a Gipsy Sound Clash-album, nemcsak új dalokkal, adaptációkkal, re-editekkel, hanem rengeteg remix-szel szándékoztunk kijönni a The Big Gipsy Sound Clash című lemezzel az Anima Sound System őszi turnéja előtt, amely turné persze a covid miatt tavaszra csúszott. Annyi Tekerd-remix érkezett be nagyszerű előadóktól, nagy öregektől és fiatal technósoktól, hogy úgy döntöttünk a Tekerd meg és táncolj címen egy önálló albumot jelenetetünk meg az idén, míg a másik lemez a GSC többi dalának adaptációjával és új dallal február-márciusban jön ki.”

Volt már hasonló kiadványa két évvel ezelőtt a zenekarnak, akkor a ’68-ból készült 20 remix és jelent meg a SZABAD című albumon, most a Tekerd-hez nyúlt hozzá nagy kedvvel számtalan producer. Az eredeti dal külön érdekessége, hogy a Prieger-testvérek szerzeményét az akkor 9 éves Prieger Fanni énekelte, aki azóta a zenekar egyik énekesnője lett.

“Mindegyik remix a szívem csücske, hálás vagyok az összes előadónak, az egyik ezért, a másik meg azért mozgat meg. Nem is lehetne összehasonlítani őket, annyira más világot képviselnek mindannyian”

– mondja Prieger, aki a trackekről így beszél:

“A Miz Jons akusztikus, izgalmas harmóniaátalakítása után egyből partyba csapunk a Cinematinés Sobek verziójával, Beko imádnivalóan dubos világából pedig Episode1 szigorúbb, izgalmas univerzumába jutunk. Nagy kedvencem Obwigszyh remixe, különös világát érdemes felfedezni többi track-jében is, nagyon ajánlom. Mankind és Subotage közös produkciója mintha Ozora valamelyik különleges kisszínpada elé vinne révületbe, míg Sirmo, a garage pécsi mestere szexi tájakra kalauzol adaptációjával. Sirmo Normal Tamas-nak adja át a helyet, aki szintén nagy idei felfedezésem, a több cucca is érdemes a figyelmetekre. Utána a sokoldalú Bodoo-é és Stas-é a főszerep és újra Pécsé: ők szintén különleges hangtájat alkottak. a kitartó magyar Jah Shaka Du3normal dub-reggae-je után a pop- és funk-érzékeny Stopsonic-főnök Kovács Péter alkotása jön, majd egy igazi meglepetés következik, hiszen Beta első remixét hallhatjuk, ami nekem különlegesen nagy ajándék, mert a hallgatag house-guru végre beindulni látszik, és ha ehhez bármi közöm is volt, már megérte, hogy lértehoztuk ezt a lemezt. A társa Bader Andris volt, akinek lelkesedéséről és lojalitásáról szintén csak a legszebb szavakkal tudnék beszélni, szóval remélem, hogy kettőjük a.b.solute produkciója még sok szép dologgal rukkol elő. A Dörti Techno-sok már többször verték le a fejemet, nagy jövő állhat előttük, a beszélő nevű AcidBenci pedig szintén alaposan kitekerte a dalt. A szuper projektjeiről ismert AIWA különös darabbal lepett meg, ő bármit csinál, nagyon kedvelem, ahogy Garpo-t és Zol-t is, akik előtt szintén szuper perspektívák vannak, itt most csodás közös szerzeménnyel zárják az albumot. Nemcsak a remixereknek köszönöm a barátságát és odaadó munkáját, hanem egyéb segítőknek is: Kolbenheyer Eriknek különösen nagy köszönettel tartozom, mert az Exiles-főnök fantasztikus érzékenységgel segítette a produkció létrejöttét, ahogy Tokaji Varga György gondos hangmérnöki segítségét is köszönöm.

A Tekerdet pedig már olyan régen játszottuk, hogy most a tavasszal pótolandó és főként a nyári koncerteken újra elővesszük, és megtekerjük vele a közönséget. Addig meg lehet a remixlemezt a szilveszteri mini-házibulikon hallgatni.”

Itt a teljes lemez:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
829FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk