Hirdetés
Hirdetés

Ted Nugent covidos, pedig nemrég még tagadta a vírus létezését is

Bár rengetegen javasolták neki, hogy ne beszéljen róla, vagy tagadja le, de Ted Nugent egy élő Facebook-közvetítésében mesélt arról, hogy covidos lett. Azt mondta, hogy bár már túl van a betegségen, tíz napig azt hitte, hogy meg fog halni. Valamint nem érti, hogy ha van ez a Covid-19, akkor az előző 18 alatt miért nem voltak ilyen lezárások.

Hirdetés

Nugent karácsonykor még arról beszélt az oldalán, hogy a Covid csak átverés, nincs igazi világjárvány, és akik maszkot hordanak, hogy azzal csökkentsék a fertőzés terjedését, azok birkák. Ezekre most külön nem tért ki, a betegséget nemes egyszerűséggel és némi rasszista fennhanggal folyamatosan úgy hívja, hogy „kínai szar”, és a biztonság kedvéért általában köp is egyet, miután kimondja. A betegséggel kapcsolatban egyébként arról beszélt, hogy fájt az egész teste, és alig tudott kikelni az ágyból.

A videó többi részében arról beszél, hogy a pozitív tesztje ellenére orvosának mondta, hogy nem akarja beoltatni magát, mert senki nem tudja, hogy mi van az oltásokban. Ez azért nem igaz, mert már a világon több egészségügyi szervezet és maguk a gyártók is nyilvánosságra hozták a részletes összetevőlistáját az oltóanyagoknak, és az országok is folyamatosan ellenőrzik a szállítmányokat.

Aztán két köhögés között megemlíti, hogy mivel úgysincs rá gyógyszer, ezért semmin sem változtat, hogy mi lett a tesztjének az eredménye. Ez amiatt nem igaz, mert a SARS-CoV-2 vírus fertőzőképessége nagy. A járványt csak úgy lehet visszaszorítani, ha az emberek nem fertőzik egymást, ennek pedig a legegyszerűbb módja, ha az, aki tudja magáról, hogy fertőzött, nem érintkezik másokkal, vagyis karanténba vonul.

Nugent elég sokat beszél egyébként a videóiban a járványról, és arról, hogy a szemét produkciós cégek miatt nem mehet turnéra, de néhány napja a gondolatmenete miatt több tényellenőrző oldalnak is külön cikkben kellett reagálnia arra kérdésére,

Miért nem voltak lezárások a Covid-1-től 18-ig?

Egyébként erre a válasz az, hogy egészen egyszerűen azért, mert nincs olyan, hogy Covid-1 vagy 5. A Covid-19 a betegség, amit egy új koronavírus törzs, a SARS-CoV-2 okoz. Erről a WHO 2019. december 31-én értesült, ezért a 2019-ben felfedezett betegség az évszám után a Covid-19 nevet kapta.

Egyébként a koronavírusok törzse igen változatos, az egyszerű megfázástól kezdve az egészen komoly, szintén járvánnyá súlyosbodó típusokig. Ilyen volt például a SARS (angolul Severe Acute Respiratory Syndrome) 2002 és 2004 között, vagy a MERS (angolul Middle East Respiratory Syndrome) 2012-ben. A Covid-19 viszont azért érte el a világjárvány státuszt, mert sokkal könnyebben terjed, mint az előbb említett koronavírusok, részben amiatt, mert a hordozója tünetmentesen is fertőzőképes.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók