Hirdetés

távolság – Premieren a hozzánk méltó első lemeze

Máris Viktor “nárciszt” olyan zenekarokból lehet ismerni énekesként, mint a Dereng, a Bálnalovas vagy a nís, most viszont egy saját projektet mutat be itt a Lángolón. És itt át is adnánk a szót neki:

“A hozzánk méltó távolság története több, mint tíz éve kezdődött. Kéne csinálni olyan zenét, amilyet nem hallunk máshol, keverni a kedvenceimet egy olyan eleggyé amire vágyom, hogy mások tegyék. Írni olyan dalokat, amilyeneket hallani, hallgatni szeretnék például egy koncerten. Mindig részem volt az önkifejezés, de saját magam kielégítése is ugyanolyan fontos, mint az, hogy megértsenek. Így próbálom egyesíteni ezeket a dolgokat.

Ezeknek a daloknak is a nagy része abban az időszakban született, több mint 10 éve, de ez a kis projekt mindig háttérbe szorult, mert remek bandákba csatlakoztam, mint az akkori numetálos enRage, az induló Dereng, a Bálnalovas, a saját elektronikus projektem, a Yornkék vagy a most is haladó nís zenekar. Szóval a hozzánk méltó valahogy mindig háttérbe szorult, mert volt más amit csinálni kellett, meg lusta is voltam sokszor, de sosem hagytam elhalni az egészet, mert volt tervem vele. Összerakni egy zenekart, felújítani a régi dalokat, írni újakat.

De elteltek évek és annyit változtam zeneileg, hogy már nem éreztem annyira magaménak a régi dalokat, de nem volt opció a kukázás, így kitaláltam, hogy megcsinálom egyedül az egészet, kicsit modernesítem a régi ötleteket, formálom mai magamra, de azért a lényegükön nem változtatok, mert ezeket az energiákat új dalok írásába fektetném.
Tehát egy amolyan letisztázás és továbblépés a cél. Létrehozni ezt a projektet, életre kelteni és írni az új dalokat. Szeretnék majd zenekart összerakni, de olyan komplexen írok témákat, érzéseket, hogy nehéz ahhoz kapcsolódó embereket találni, de jó lenne ha lennének jó zenészek, akik kijavítják a hibáimat, kiegészítik a hiányosságaimat, inspirálnak és együtt tudunk alkotni. Hát ez lenne a cél.

A név, a hozzánk méltó távolság nagyon fontos számomra. Mindenki tart valahova és akik hasonló távolságra vannak attól ahova tartanak, azok megértik egymást, mert hasonló cipőben járnak. Mindegy a céljuk, a lényeg a távolság amennyire attól vannak. Olyan emberek illenek össze bizonyos életszakaszokban, akik megértik egymást, vagy hasonló dolgokkal küzdenek. Annak idején ilyen emberek vettek körül engem és nagyon jól tudtunk együtt működni, szeretni egymást, hatni egymásra, támogatni egymást. Innen jött ez a név ötlet. A borító képe egy másik értelmezést követ. Ott a lényeg, hogy a három pont, ami befolyásolja az emberek viselkedését, között mekkora a távolság. Itt is csak azt tudjuk megállapítani, hogy kivel illünk össze. Ha úgy tetszik, kinek van olyan távol a tudata a nemi ösztönétől, mint magunknak, vagy éppen az érzelmei mennyire befolyásolják, milyen távol van a tudatától, stb. Szóval mindenki eldöntheti neki mekkorák ezek a távolságok, de ez a három együtt alkot egységet.

Az évek alatt a név rövidült csak hozzánk méltóra, hogy a hallgatót ne szorítsuk korlátok közé, be tudja helyettesíteni a saját harmadik szavát, így a távolság pedig a bemutatkozó lemez címe lett.

Az Alina című dalban Besnyő Gabival énekelek, mert annyira imádom a hangját és lett egy ötlet, hogy az a dal legyen párbeszéd és Ő szívesen elvállalta a vendégszereplést, mert tetszett neki a dal. Nagy öröm ez számomra.”

A borítón a mandala Horváth Rita munkája. A fotót Király Lilla Vivien készítette.
A dalokban szinte mindent Máris Viktor csinált, kivétel az aratható dal versszaka alatt szóló basszus slappelés,

“azt a csodálatosan tehetséges Oancz János barátom és régi zenész társam játszotta fel, mert én slappelni nem tudok. Illetve néhány dob téma a szintén zseniális multiinstrumentalista zenész Hegyaljai-Boros Zoltán (Zedmind) ötlete még a közös zenélés időszakából.”

A dalokat szintén nárcisz keverte, azt mondja, hogy ezért is tartott sokáig elkészíteni őket, mert évekig tanulta rajtuk, hogy végül hallgatható minőségűek legyenek. A Mastering az Echo Recording Studioban készült, ahol Kiss Gábor kapta össze és tette helyre az összhangzást.

Erről az anyagról van szó:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk