Hirdetés

Tánc és szülinap a Zöld Pardonban

A Zöld Pardonban a héten lesz Dirty Dance, Otherside, Datsik, Compact Disco, Heaven Street Seven (képünkön) és Mystery Gang. Alább bővebben mindez.

Dirty Dance május 28., kedd
Jegyár: 400 Ft.

A hazai rockandroll családregényében igen érdekes fejezet a Dirty Dance-é: ők az „örökösei“ a nyolcvanas évek végén indult Dance zenekarnak, akik először (és talán utoljára) tudták elhitetni a közönséggel, hogy Angyalföldön is érezheti magát olyan jól az ember, mint Los Angelesben, elég hozzá egy jó bőrnadrág, egy csomó whisky és néhány jól eltalált, húzós riffel megáldott rockhimnusz. Történt ugyanis a kilencvenes évek környékén, hogy a Dance-ből szép lassan elszivárogtak az alaptagok (Ganxsta – akkor még Zana – Zolee dobos és Vértes „XL Sisters“ Attila énekes) és a helyüket a Szerencsről frissen felköltözött Endy és Csipa vették át, akik szép lassan eltávolodtak az eredeti stílustól és a régi dalokkal együtt a régi nevet is elhagyták, hogy Hooligans néven folytassák (a sztori innentől ismerős). A 2000-ben induló Dirty Dance a Dance eredeti hangzását és repertoárját vitte tovább kétlemezes munkásságával (az elsőn kissé ironikus módon pont Csipa énekel), a laza csajozós-ivós-bulizós tematikát kiváló gitárosok kiváló témáira húzták fel, és bár a mai zenei trendek ellenszelében néhány évre ők is szögre akasztották a hagszereket, a rajongók kívánságára 2011-től újra láthatóak évente 1-2 alkalommal.

OTHERSIDE w/ DATSIK (CAN) május 29., szerda
Jegyár: Elővét – 1000  Ft, Helyszínen: 1200 Ft.

A Troy Beetles néven anyakönyvezett Datsik története egy kis kanadai városkából, Kelownaból indult Excisionnel és Downlinkkel karöltve, akikkel mára az amerikai kontinens egyik legnagyobb hatású és legjobban csengő neveivé nőtték ki magukat. Produceri munkássága 2008-ig nyúlik vissza, ekkor kezdett zenét írni Excision hatására, akit egy helyi fesztiválon látott játszani, majd hamarosan elkezdtek együttműködni, s ennek eredményeként több közös kiadványuk látott napvilágot. Rengeteg másik előadóval dolgozott együtt vagy készített nekik remixet, például Flux Pavilion, Korn, Infected Mushroom, Example, MGMT, Foreign Beggars, Noisia, Coldplay, DJ Fresh, vagy a Wu-Tang Clan.

Pályafutásának első évében, 2009-ben már hétszer szerepelt a legnagyobb elektronikus zenei áruház, a Beatport toplistájának élén, sőt volt olyan, hogy a legtöbbet eladott 10 számból 5 az övé volt. Ezt nagyrészt annak az újszerű hangzásnak köszönhette, mellyel sokkolta a színtér közönségét. Jellemzője a sötét, futurisztikus hangulatvilág, amit csontrepesztően mély basszusok és nagyon durva reszelés egészít ki. A filthstep címke létrejöttében oroszlánrész tulajdonítható munkásságának és a stílust felkaroló Rottun kiadónak. Ennek a menetelésnek megkoronázásaként 2012-ben jelent meg első nagylemeze Vitamin D néven, Steve Aoki labeljénél, a Dim Mak-nál, az egyik legrangosabb elektronikus zenei kiadónál. Ezzel egy időben indította el saját labeljét, a Firepower Recordsot, ami az elmúlt időben már több rangos kiadványt is megjelentetett.

Hazai oldalról is erős a line up, hiszen fellép a bemutatásra nem igazán szoruló Robotrock csapata, az itthoni dubstep élet legendás alakja, DST, a hosszabb szünet után ezen az estén visszatérő Firedog, a nemzetközileg is egyre elismertebb fiatal drum & bass producer Klay, illetve a mélyebb hangzások világából a [mju:zik] és Aaron Soos.

18:00-19:00: [mju:zik]
19:00-20:30: Robotrock
20:30-22:00: DATSIK (CA)
22:00-23:00: DST
23:00-0:00: Firedog ft. MC Brüno
0:00-1:00: Klay
1:00-2:00: Aaron Soos
2:00-3:00: DJ verseny nyertese: Escape Production

Compact Disco május 30., csütörtök
Jegyár: 400 Ft.

A Compact Disco klasszikus és modernebb tartalmakat és formákat, funkot, soult, diszkót és a modern elektronikus tánczenét elegyítő friss, angolul éneklő hazai formációját 2008-ban alapította a Collins & Behnam DJ-páros egyik fele, Behnam Lofti, a korábban a Brownfield és a Toy Division zenekarokból ismert billentyűs, Pál Gábor illetve a már említett Brownfieldből és a Megasztár tehetségkutatóból ismert Walkó Csaba énekes. A nagyközönség által a tavalyi Eurovízió kapcsán megismert – és idén sokak által visszasírt – csapat következetesen halad tovább az általuk kijelölt úton: harmadik lemezükön dolgoznak, immáron trióban, Sándor Attila basszusgitáros nélkül. Élő koncertjeik eddig is érdekesek voltak, az elmúlt időben viszont kifejezetten élményszámba mennek: a csapat néhány hónapja koncertfelállásában  Török Emese dobossal játszik, aki – lévén fiatal és nőnemű – látványként is igen rendhagyó, arról nem beszélve, hogy új energiaszintre helyezte a csapat megszólalását.

Heaven Street Seven május 31., péntek
Jegyár: 600 Ft.
Valami, Sajnálom, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Ez a szerelem, Szia – ugye tudjuk, kiről van szó? Az 1995-ben alakult Heaven Street Seven klasszikus hazai gitárpop-zenekar. Az új lemezeit nagyjából kétéves periódusokban prezentáló, kezdetben angol nyelven éneklő öttagú együttes 2000-ben jelentetett meg első ízben teljes egészében magyar nyelvű számokból álló dalcsokrot (Cukor), azóta pedig sorozatban szállítja az albumonként két-három közismert slágert produkáló „anyanyelvi” albumokat. Szűcs Krisztiánék időközben több világsztárral – REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey – is léptek fel egy színpadon, nyertek rangos hazai (Fonogram) és komoly nemzetközi díjat (European Breakthrough Award) valamint 2007-ben tizenöt állomásos európai turnét is abszolváltak. A zenekar 2010-es tizenötödik születésnapját két új dalt tartalmazó válogatáslemezzel (Dunabeat) és jubileumi koncerttel ünnepelte. 2012-ben jelent meg a legutóbbi, Felkeltem a reggelt c. lemezük, melyről mind a Nem elég, Mind a Gesztenyefák alatt slágerré vált. A csapat visszatérő vendég a Zöld Pardon színpadán, 2000 óta minden évben felléptek, sőt: legutóbbi lemezük borítója is itt készült, a Rákóczi híd tövében. Hol is indíthatná máshol a csapat a nyári koncertszezonját, mint a ZP-ben?

Mystery Gang 15 éves születésnap június 1., szombat
Belépő: 600 Ft.
„Gyere, gyere ki a Zöld Pardonba, június 1-jén!“ A zenekar 15. születésnapját ünnepli 15 új dallal.
A Mystery Gangről végtelen litániát lehetne írni, de mindenki tudja, hogyan lettek ünnepelt zenekar a Rockabilly őshazájában, Amerikában, de ugyanígy a világ másik szegletében, Bulgáriában, Ukrajnában is sztárnak kijáró fogadtatásban volt részük, és ugyanígy lettek kultikus zenekar Európa és a világ számos országában. Említhetnénk a lemezsikereiket és a kiemelt helyszíneken rendezett nagysikerű MÜPA, Millenáris, Sziget, Blues patika, és milliónyi klub-koncertjüket is. A zenekar most a ZP színpadán indít rongyláb-partyt a kortalan jampecek, pinup lányok számára és mindazoknak, akik ezt a muzsikát és a három kivarrt vagányt szeretik. A koncertre is várják a régi szerelmeket, és azokat, akik szép számmal és lelkesedéssel mindig is segítették a Mystery Gang útját, ügyét, és így részesei lehettek a banda életének és a sikereinek.
Az ország Rockabilly zenekara a Mystery Gang. Peti, Singer, Laci 15 éve kerekedő álma a szemünk láttára fog beteljesedni, a Birthday partyn felgurítják nekünk a nyári napot az égre (időjárástól függetlenül), és az évtized legnagyobb koncertjére készülnek veletek, csak nektek.

További információk:
ZP Facebook: https://www.facebook.com/zoldpardon?fref=ts
ZP Web: www.zp.hu

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A modern katonadalok az internet szürreális bugyrába visznek

A cél minden országban ugyanaz, vagyis a háborút úgy beállítani, mintha az egy hazafias, csodálatos dolog lenne.
00:03:16

Itt az új AC/DC-videó, ami olyan lett, mint

Vajon milyen lehet egy új AC/DC-klip 2020-ban?

E-sportokhoz fejlesztett sportórát a Garmin

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis minek?

Fellépést sürgetnek a streaming oldalakon a rasszista dalok ellen

A BBC szerint a szolgáltatók nem lépnek fel kellőképpen az antiszemita, fehér felsőbbrendűséget hirdető és gyűlöletkeltő zenék ellen.