Hirdetés
Hirdetés

Szóval akkor most jön Azahriah metálprojekje?

A héten kijött a Dalfutár kilencedik évadának a harmadik része, egész pontosan a harmadik részének az első fele. A műsorban kiderül, hogy a műsor harmadik csapatát Azahriah (dalszerző) Váczi Eszter (szövegíró) Bari László (producer) és Zséda (énekes) alkotják. Érdekes az egész, ahogy ez gyakorlatilag minden Dalfutár esetében lenni szokott, de mi most a dalszerzővel foglalkozunk.

Hirdetés

Azahriah (polgári nevén Baukó Attila) ugyanis még a nyáron beszélgetett Hajós Andrással, tehát még bőven az pár héttel ezelőtti Puskás Arénás őrület előtt, de már ekkor is a háta mögött volt pár telt házas Budapest Park és a Papp László Aréna is, szóval népszerűségben nem szenvedett hiányt.

Természetesen meg lehet nézni a teljes beszélgetést is, mi most csak azt emeljük ki, amikor nagyjából az ödödik perctől Baukó arról beszél, hogy mi jöhet azután, ha csinálna valami igazán nagyot:

Aki valamilyen oknál fogva nem akarja megnézni, annak összefoglaljuk, hogy Hajós megkérdezi, hogy ha lesz ideje, akkor van-e terve olyanra például, hogy kikacsintgasson másféle műfajokra. Baukó erre határozott igennel felel. Elmondja, hogy már megy ez az Azahriah projekt egy ideje, de még el kéne juttatni egy olyan pontra, ami után tudna mást is csinálni. A más itt jelen esetben egy rendes zenekar lenne, ami Baukó szavaival élve, „hevibb” típusú számokat játszik, azaz régi metálos zenét modern elemekkel. Baukó ebben csak gitáros lenne, és azt mondja Hajósnak, kellene hozzá még négy ember, de jelenleg nem ismer ilyeneket. Viszont ő ezt nagyon-nagyon élvezné.

(Mondjuk ebben simán tudna neki segíteni Tóth Gergő, a menedzsere, aki a Blind Myself énekeseként lett ismert a zenei színtéren, mielőtt belevágott volna a ma már több hazai sztár útját egyengető Supermanagementbe, de nem akarunk tippeket adni.)

Az amúgy a kezdetektől fogva köztudott Baukó Attiláról, hogy a metál felől érkezett abba a zenei közegbe, amit most az Azahriah-val képvisel, szóval ebben semmi meglepő nincs. Itt annyi a lényeg, hogy az a bizonyos nagy dolog már megtörtént a három telt házas Puskás Arénával (vagyis meg fog történni jövő májusban), utána pedig akkor jöhet az a bizonyos metálzenekar modern elemekkel.

Ide kapcsolódó hír, hogy Azahriah első külfüldi klubturnéja is telt házas lett, tehát már oda sem tudnak jegyet venni azok, akik ilyen módon szerettek volna egy Azahriah-koncertre bejutni, mert Magyarországon már nem jutott nekik hely.

Amúgy a fenti Dalfutár rész másik fele pénzért már elérhető a www.dalfutar.tv oldalon, a youtube-os premier hétfőn este lesz.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók