Hirdetés

A szörnyek, a kemények és az izlandiak (Klipmegosztás)

Ezen a héten nagyon erős adag jött össze jó zenékből, de annál kevesebb jó videókból. Csemegéket viszont így is láthatunk, hiszen lesz Goatwhore, Gwar, Infected Mushroom és Sólstafir, de benéz a N.A.S.A. is. Jó szórakozást!

Goatwhore – Apocalyptic Havoc

Az amerikai Goatwhore soha nem azzal keltett riadalmat, hogy túl modern, esetleg, túl előremutató lett volna. Az 1997 óta exisztáló csapat szinte csak egyvalamit tud, de azt nagyon: jól, sőt, ha kell még jobban odacsap, amit ős-thrash zenéjükkel amúgy is kiválóan lehet. Új lemezük (Carving out the Eyes of God) is ebbe a sorba állítható, mármint kő kemény és rettentő érdes. Elnézve a videót azonnal süt, hogy a korlátlan lehetőségek hazájából jönnek, mert pályatársaiktól eltérően, ők komolyan veszik az egész imázs dolgot. Ennek fényében meg sem illik lepődni, hogy akad szegecs és kereszt is, iutóbbi természetesen fordítva.

GWAR – Let Us Slay

Igen, a Lordi csak egy kopizenekar, még ha sokkal ismertebb is jelenleg, mint az itt bemutatandó Gwar, akik már 1985 óta tolják ezt a szörnyes cuccot. Kosztüm a minden, mondhatnánk. A friss lemez legalább akkora király, mint az összes eddigi, de nyilván a die hard rajongók mindennek örülnek, amit a szörnyek kiszarnak. Mi most azonban inkább a kiváló videónak örülünk, ami nem egy komoly tervezőmunka előzménye és nem eröltették a történetet sem. Ezúttal is rábízzák a kosztümökre a munkát, tegyék azok a dolgukat. Kiváló vágásokkal és tisztességes képekkel már le is vettek a lábamról. 

Infected Mushroom Ft. Jonathan Davis – Smashing The Opponen

Izrael talán legismertebb csapata jelenleg az Infected Mushroom, akiket sokan a Psychedelic Trance legnagyobbjainak is tartanak. Ezzel a kellemes kollaborációval meg nyilván a műfajra kevésbé nyitott hallgatókat is meg tudják majd győzni. Ráadásul egy teljesen szórakoztató és vicces klip ez, amiben sajnos Mr. Davis csak egy tévékészülékbenn tűnik fel, de így is megteszi. Technikailag nem annyira izgalmas, jó iparos munka csak inkább. 

Sólstafir – Love Is The Devil

Az izlandi Sólstafir már nem kezdő csapat, csak eddig a folyamatos fejlődésben valahogy elsikkadtak. Mostanság azonban egy nagyon jól körülhatárolható stílussal rendelkeznek és ez leginkább a rajongók számának növekedéséből látszik. Legutóbbi lemezük egynesen pazar volt, csak azt nem értettem eddig, hogy miért nem filmesítették meg egyik dalt sem. Nos, akkor, hamár egyszer csináltak valamit, mindjárt sikerült is egy meglehetősen beteget. Képileg kicsit fárasztó, hogy egy digitális felvételre ezt a régies effektet eröltetik, de elmegy. A főszereplők sem ezért kapnak majd oszkárt, mégis az egész együtt a zenével valahogy működik. 

 

N.A.S.A. – Money

Az amerikai indie duó remekbe szabott 2009-es lemezéről ez az első videó, de azonnal belecsaptak a közepébe, mert mindjárt egy kiváló animációkkal teletűzdelt klipet adtak ki. Nagyon hangulatos a felépítés és azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy még annak is élmény, aki történetesen nem kedveli az ilyen zenét. 

Eryn Non Dae – The Decline And The Fall

Gondoltam a végére valami tényleg sötét dalt keresek, hogy jól induljon a hét és, hogy az én kis szívem is megnyugodjon. A francia Eryn Non Dae. új videója, a The Decline And The Fall éppen megfelelő lesz. 

Kommentek

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Az élet kiteljesedése – Meghallgattuk a Makám, a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Guessous Mesi új albumát

Olyan lemezekkel rukkoltak elő, amik önnön létükkel húzzák alá, hogy az élet a költészet tükrében tud igazán kiteljesedni.
02:26:53

Így játszik Alice In Chainst a Metallica, a Korn, a Mastodon, Corey Taylor, a Soundgarden tagjai meg még egy rakás zenész

Idén lett 20 éves a seattle-i Museum Of Pop Culture, illetve idén lett 30 az Alice In Chains első nagylemeze. Nem emiatt, de ilyen...

A Spotifyon hamarosan kiderül, hogy melyik dal honnan nyúlta a témáit

Mesterséges intelligencia mondja majd meg, hogy nem is olyan egyedi az a dal, ahogyan azt a szerzője gondolta.