Hirdetés
Hirdetés

Pornóoldalon debütált a Lindemann új klipjének cenzúrázatlan változata (18+)

Azért van némi szépsége annak, amikor az ember mindenféle zenekarokról firkál az internetre. Az egyik ilyen, amikor beigazolódik egy-egy feltevésünk. Pár hete épp azon morfondíroztam a Lindemann projekt legutóbbi videóklipje kapcsán, hogy mennyivel ésszerűbb lenne bevállalni egyenesben, mi is a motiváció, és kezdjenek már el végre direktben fétispornókat forgatni, ha már tényleg a következmények nélküli kufircolásba oltott polgárpukkasztás a cél. Nem kellett hozzá sok idő, hogy az akkori pár mondat önbeteljesítő jóslattá váljon, ugyanis – végre! – megérkezett a soron következő kisfilm, ami az F & M album Platz Eins című dalához forgott, és itt már tényleg nem kerülgetik a fiúk a forró kását. Olyannyira, hogy a klip cenzúrázatlan változatát – melyben a hírek szerint a főhős szerszáma is több ízben megjelenik akciózás közben – kifejezetten egy pornóoldalon lehet megnézni két euró ellenében. Nos, természetesen eszem ágában sincs, hogy egy fillért is fizessek ilyesmiért, ha kedves akarok lenni magamhoz, arra van sokkal jobb módszer, és persze vizuális muníció is teljesen ingyen. Ugyanakkor bár tudom, hogy a Rammstein is csinált ilyesmit, prüdéria ide vagy oda, nem teljesen értem, miért van ilyesmire szükség. Kit fog érdekelni maga a zene ilyen körítés mellett? Vagy itt már a zene a körítés, és a lényeg az, hogy meglett emberként mutogathassuk a pöcsünket? Nos, a dalt meghallgatva ennek megválaszolása sem túl nehéz kérdés.

Nyilván meg tudom érteni, ha valakin annyira úrrá lett már a kapuzárási pánik, vagy a különféle nem vényre kapható szerek, hogy vénségére átmegy afféle magamutogató cukrosbácsiba. Ugyanakkor azt hiszem, pont elegen dolgoznak már azon, hogy az emberek ingerküszöbét a végletekig kitolják, így hát kifejezetten megvetendőnek tartom, ha valaki figyelemfelkeltési célzattal beáll ebbe az egyébként is elég hosszan kanyargó sorba. A sokkolás lehet egyfajta művészi eszköz, láttunk már ilyet nem egyszer múzeumban is, de amikor azt egyébként tehetséges emberek kiszámított öncéllá és vásári mutatvánnyá silányítják, akkor bizony átlépjük azt a vékony vonalat, amin innen még a jóízlés határán belül marad egy produkció.

És onnantól kezdve már nincs gondolatébresztés, mondanivaló, amit akár a Rammstein olyan klipjeiben is felfedezhetünk, mint a Deutschland. Onnantól kezdve már csak egy szerencsétlen, hatvan felé közelítő milliomos büdösbácsi marad, akinek az agya mára láthatóan ledobta az ékszíjat, és úgynevezett művészi önkifejezés címén nyitogatja szét a kabátját boldog-boldogtalannak, nemre, korra, vallási felekezetre való tekintet nélkül, kemény két euróért megtekintésenként. És marad a végtelen szomorúság, hogy egy – eddig legalábbis – minimum metálos körökben köztiszteletben álló dalszerző és producer, Peter Tägtgren, ehhez a szeméthez asszisztál másodhegedűsként, mint valami szobalánynak öltöztetett dzsuváslegény, aki az aktus után letakarítja a bútorokat. Mindezek után ismét felmerül a kérdés, amit legutóbb is feltettem: hogyan fogják ezt túldobni? Hiszen az emberek érzékenysége minden egyes ilyen videó megtekintése után egy kicsit még inkább immunissá válik sokkolásra. Jön a pisikaki, a háziállatok, esetleg némi művészi gyermekmolesztálás valami darknet oldalon publikálva, vagy egy dal Armin Meiwes, meg egy újabb életunt programozó közreműködésével?

Azt már csak némi fűszerként teszem hozzá, hogy a lemezt nem Lindemann saját hálószobavállalkozása adta ki, hanem egy világcég, a Universal. A jelek szerint azt gondolják, ez az, ami kell az embereknek kultúra címszó alatt, és ez az, amiből egyben bevételt lehet csinálni. Ha valami, akkor ez még szánalmasabbá és szégyenteljesebbé teszi az egészet.

A magam részéről azt javasolnám, hogy ha már mindenképpen ilyen tartalmakra vágyik valaki, támogassa inkább a LUXx Videót és Kovács Kovi Istvánt! Ő legalább nem vetít, nem akarja lenyomni a torkunkon, hogy a Kettős behatolás 3. micsoda hatalmas művészet, magyar vállalkozásként magyar lányoknak és fiúknak ad munkát és fizetést, valamint magyar férfiak generációi köszönhetnek neki rengeteget, amiért egy sor kitűnő művésznőt felfedezett több évtizedes pályafutása során. A netes pornóoldalak által uralt világban minden támogatás jól jöhet neki. És az ő filmjei alatt legalább nem kell szar zenét hallgatnunk, valamit, ami csak ürügy és aláfestés az ízléstelenkedéshez. Ha már itt tartunk, Evan Seinfeld sem vágatott Biohazard-dalokat az olyan felnőttfilmek alá, amelyekben szerepelt, pedig kifejezetten pikáns áthallása lehetett volna így az olyan soroknak, hogy “amikor a kibaszott Brooklynban jársz, jobb, ha a hátad mögé is nézel!” Most pedig megyek, és kiverem az ablakot, legalább az sem lesz ingyen.

A klip cenzúrázatlan változatát beágyazom azért, bár ezzel sajnos belemegyek a fiúk játékába, egy kis extra nyilvánosságot szerezve nekik, ahogy nyilván ez is a célja minden ilyen megmozdulásuknak. Lehet, hogy helyesebb lett volna nem beszámolni e hatalmas művészi teljesítményről, de ismerjük a mondást arról, mit jelent némának lenni a vétkesek közt.

Advertisement

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,515KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,230FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók