Hirdetés

Szombaton VHK és Sear Bliss az A38 színpadán – Játssz, és nyerj zenekari ajándékokat!

Október 9-én az A38 színpadán lép fel a VHK, az este különleges vendége a Sear Bliss lesz. Ha most következő játékunkban helyesen válaszolsz három egyszerű kérdésre, a koncerten a két zenekar által felajánlott, értékes ajándékcsomagot nyerhetsz!

Az 1975-től 2001-ig létezett, majd 2009-ben újjáalakult Vágtázó Halottkémek – angolul Galloping Coroners, németül Rasende Leichenbeschauer, rövidítve VHK – az általa létrehozott mágikus népzenét játssza. A punk mozgalomnál előbb, attól függetlenül indultak, nagyjából a progresszív rock német hullámával, a népzenei, világzenei és mitikus hatásokat szívesen magába fogadó krautrockkal egy időben. Az ide tartozó zenekarok közül az ismertebbek (Amon Düül, Popol Vuh, Ash Ra Tempel) a VHK-ra is bevallottan hatást gyakoroltak.

A kezdettől fogva ösztönös, teljesen szokatlan, ősi értelmezésű zenét játszó VHK 1975-ben alakult meg Grandpierre Attila baráti társaságából Budapesten. A zenekar 1986-ig be volt tiltva, mégis gyakran léptek fel, mert olyan rendkívüliek voltak, hogy sok szervező vállalta a fellépésükkel járó kockázatot. Németországban a VHK egyike volt a legismertebb kultikus zenekaroknak, fellépéseiket földrajzi helytől függetlenül minden előzetes várakozástól eltérő, hihetetlen eseményként éli meg a közönség, különösen azok, akik először vesznek részt a Halottkémek koncertjén.

Zenéjüket gyakran írják le etno- vagy sámán-punkként, pszichedelikus hardcore-ként – saját definíciójuk szerint “a jövő mágikus népzenéjét” játsszák. Akárhogy is, előadásaik rendkívüli energiaszintje, az improvizatív elemek használata minden koncertjüket maradandó élménnyé teszi. Aki hallotta már élőben az olyan klasszikus dalokat, mint a „Hunok csatája”, „Aláírhatatlan történelem” vagy a „Pótolhatatlan halhatatlanság”, valószínűleg egyetért ebben.

A Sear Bliss azon kevés magyar metálzenekarok egyike, akiknek a neve az ország határain túl is ismerősen cseng az underground stílusok követői között. Az 1993-ban alakult black metal csapat már harmadik évtizede járja az idén pont negyedszázada megjelent, ma már műfaji klasszikusnak számító Phantoms című debütalbummal megkezdett utat. Lemezeiken a tradicionális black metal megoldások keverednek a progresszív, atmoszférikus, néhol kifejezetten klasszikus zenei ihletettségű megoldásokkal, illetve a védjegyüknek számító fúvós betétekkel. A jelenleg épp a 2018-ban megjelent, underground szinten nagy sikert arató Letters from the Edge utódján dolgozó zenekar idei Európa-turnéja előtt a VHK vendégeként eddigi munkásságának legjobb darabjaiból ad ízelítőt az A38 színpadán.

És most jöjjön a játék! Három nagyon egyszerű kérdésre várjuk a választ. A helyesen válaszolók között egy 10 000 Ft értékű nyereménycsomagot sorsolunk ki, amit a koncerten a két zenekar merch pultjánál válogathattok össze, tehát csak rajtatok múlik, hogy CD, vinyl, póló vagy bármi más kerül bele. Nem kötelező, de megköszönjük, ha megosztjátok ezt a cikket vagy a koncerthez kapcsolódó Facebook-eseményt a hírfolyamotokban.

További információk a koncerthez kapcsolódó Facebook-eseményen, illetve a VHK és a Sear Bliss közösségi oldalain!

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk