Hirdetés

Szombaton Nitzer Ebb lesz az Akváriumban

A Depeche Mode-dal közeli barátságot ápoló, essexi Nitzer Ebb az EBM egyik legmeghatározóbb formációja. Az 1982-ben alakult csapatot több ízben is láthattuk Budapesten a Depeche Mode előtt, most pedig az indusztriális zene híveinek legnagyobb örömére április 30-án az Akváriumban celebrálnak újra 11 évvel legutóbbi magyarországi koncertjük után, ráadásul az eredeti felállásban. A buli egyébként 2020-ban lett volna, de a Covid miatt egészen mostanáig csúszott.

Bár az EBM gyökerek miatt gyakran kötik őket a techno hazájához Németországhoz, a Nitzer Ebb az angliai Essexben alakult, 1982-ben. A csapatot Douglas McCarthy (ének) és Bon Harris (szintetizátorok, programozás) hívta életre, a minimál hangzás, ütős basszusok, dühös ének pedig hamar követőkre talált a növekvő brit elektronikus zenei színtéren.

A nagy áttörés azonban 1987-ben érkezett el, amikor is lecsapott rájuk a Depeche Mode-ot is felfedező Mute Records és megjelentették a That Total Age című lemezüket. Még abban az évben turnéra indultak a nagy essexi elődökkel, akik előtt mi is több ízben láthattuk őket Budapesten.

Több sikeres lemez után 1995-ben a zenekar tagjai úgy döntöttek, inkább az egyéb projektjeikre koncentrálnak, de 2006-ban újra összeállt a csapat, hogy megünnepeljék 25 éves jubileumukat. A retrospektív anyagok megjelenése után pedig újra gondolták, még elektronikusabbra formálták szerzeményeiket és ezzel, az immáron több évtizedes, az EBM világában legendásnak számító felvételeket is tartalmazó diszkográfiájukkal térnek vissza április 30-án az Akváriumba.

A bemelegítésről Man + Machine gondoskodik, akinek pár napja volt premierje itt a Lángolón.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
NITZER EBB (UK) + Man + Machine
Időpont: 2022. április 30. 19:30
Helyszín: Akvárium Kisterem
Jegyárak: 7.500 / 8.500 Ft
Elővétel: https://tixa.hu/nitzerebb2020_durerkert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/571089580415121/

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk