Szívtipró zombigimi – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

A szöuli gimnáziumban ugrásszerűen növekszik az élőhalottak létszáma, J.K. Simmons nem nyugszik, míg nem folyik vér a dobcuccon, az adoptált kiscsaj pedig újfent árvaságra törekszik.

Mindannyian halottak vagyunk (All of Us Are Dead – 2022 / horror / sorozat)

A helyszín egy dél-koreai gimnázium, mely merő dögunalom lenne, ha a diákok olykor-olykor sutyiban nem vernék péppé egymást az épület tetején. A fizikatanár, Mr. Lee egy merőben unortodox módszert választ a tanintézmény életének felpezsdítésére: elszabadít egy vírust, melynek hatására a diákok szó szerint vérszemet kapnak, négy másodperc alatt futják le a 100 métert, és halántékig tépik fel osztálytársaik szájnyílását. A kór terjedését pedig egy Falus Ferenc-deszantegység is hiába próbálná megakadályozni. (Netflix)

Whiplash (2014 /dráma)

Andrew Newman a keleti-part legnevesebb konzervatóriumának tanulója, aki látva apja nemlétező karrierjét, mindent megtenne annak érdekében, hogy a legjobb jazzdobosok egyike legyen. Bekerül Terence Flatcher zenekarába, akinek egészen kifinomult módszere van zenészei inspirálására: nagy nyilvánosság előtt alázza porrá őket, mint Csernus doktor a gyógyszerfüggő kényszerszingliket. Newman esetében azonban ez a módszer valóban hatásosnak bizonyul, már-már túlságosan is. (HBO GO)

Az árva (Orphan – 2009 / thriller)

Kate és John harmadik gyereke halva született, a nő pedig sokáig a hírhedt Borisz Jelcin-terápiával próbálta fel dolgozni a traumát. Egy év múlva azonban úgy döntenek, felkeresik a Szent Marina árvaházat, ahol örökbe fogadják a kilencéves Esthert. A lánykában első blikkre semmi feltűnő nincs, leszámítva 200-as IQ-ját, valamint, hogy úgy öltözködik, mint egy házvezetőnő a viktoriánus korból. Idővel azonban Kate számára világossá válik, hogy az iménti jeleknek igenis illene jelentőséget tulajdonítani. John viszont a vodka számlájára írja neje „vízióit”. (Netflix)

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés