Hirdetés

Szívballada – Premieren Lugosi Dani és Takács Vilkó új dala

Lángoló Premier

Elhagyva a szokásos cukormázat, egyedi megközelítésben nyúl hozzá a szerelem témájához egy régi-új formáció, Lugosi Dani és Takács Vilkó párosa. Kifordított nyári dal jelent meg Szívballada címen, klippel együtt, itt, a Lángolón.

Hirdetés

A két szerző évek óta lép fel közösen a Nirvana Acoustic koncerteken, ám a tribute műfajából a közös fellépések mostanra kiérleltek saját számokat, és ebben a felállásban új irányt vett a páros. Minden jel szerint egyre nagyobb iramban haladnak mind az egyéni, mind a közös dalszerzés útján.

Lugosi Dani a Polytrippel (2018), aztán szólólemezével (2020) egyértelműen jelezte mind angol, mind magyar nyelven az alkotói-zeneszerzői vénáját. És amennyire ő többek között a grunge, úgy Takács Vilkó (Guns N’ Roses, Alice in Chains tribute-zenekarok, Ganxsta Zolee és a Kartel) masszív rock alapokra építkezik alkotói pályáján. Takács első önálló albuma nyáron jelenik meg, amelynek a Szívballada a debütáló száma.

Ezen felül a páros közösen is folytatja az alkotói együttműködést: őszre tervezik egy erősen grunge hatású lemez kiadását; a zenei anyag gerincét a pandémia alatt dolgozták ki egy balatoni, privát alkotótáborban.

“A Szívballada fülbizsergető dallammal tudatja, hogy amennyire elsöprő és egyértelmű pillanat, amikor „kézen fog egy lány egy fiút”, annyira könnyen is értjük félre egymást, a végletekbe lökve önmagunkat. A dal, amelyben Radó Éden (Tiansen) bájos hangon játssza a lányt, Dani egyik verséből született Vilkóval közös hangszerelésben.”

A műfajilag nehezen besorolható zenéhez hasonló klip készült a BP Underground dokumentumfilm-sorozat alkotója, Koltay Anna rendezésében. A klip a különböző nyúlós, ragadós, guruló anyagokkal néhol elrugaszkodva, máshol áthallással szövi körbe a dal világát. A kislemezt a Pluralica Records adja ki.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
747FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk