Hirdetés

Színarany minden – Premieren egy új Magidom-dal

A néhány hete megjelent Van az a pénz című klipes dal után megérkezett a Színarany című Magidom-szerzemény. A nem kevés iróniát tartalmazó dalt először élőben október 9-én, az Akváriumban lehet meghallgatni a zenekar őszi nagykoncertjén.

A Magidom a 2019-es Plakátmagány című lemez folytatásaként jelenleg két lemezanyagon is dolgozik. Az egyik album egy különleges átdolgozáslemez lesz, amin már korábban kiadott Magidom-dalok kapnak teljesen új köntöst a szimfonikus átiratoktól az electroswingig bezárólag mindenféle stílusban. Emellett 2022-ra egy vadiúj dalokat tartalmazó nagylemez is várható. Ennek az egyik előfutára a most bemutatott Színarany, ami követi a Van az a pénz ironikus szövegvilágát, de hangzásban már új vizekre evez.

Bajnok Balázs gitáros így mesélt a dalról:

„Ez a dal is már egy ideje a fiókban hevert, végül a covid lezárásoknak köszönhetően tudtunk időt szakítani, hogy leporoljuk, dolgozzunk rajta és felvegyük. Elég sokat kísérletezünk a hangszereléssel, mire elnyerte a végső formáját. A dal producere ezúttal is Ligeti Gyuri volt, aki sokat segített a kissé retró szintis hangzás megvalósításában. Maga a dalszöveg pedig többek között olyan jelenségekre próbál reflektálni, amiket talán a felfuvalkodottság és kivagyiság szavakkal tudnék jellemezni, de inkább rábízzuk a hallgatókra a saját értelmezést. Reméljük, ehhez segítséget nyújt a szövegvideó, amit Szekeres Mátéval, a billentyűsünkkel raktunk össze.”

A dal:

A dalt élőben először október 9-én, a Magidom őszi nagykoncertjén lehet meghallgatni az Akvárium Klubban: https://www.facebook.com/events/800066314023485

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk