Hirdetés

„Szerintem ez a Saxon volt. Nem?”

Iced Earth, Saxon @ Pecsa 2009.02.19

Szóval, az úgy volt, hogy kellett valami lélekmelengető ebben a hidegben. Tudtam, hogy a mai depressziós helyzetben nem lehet semmi jobb terápia, mint egy Iced Earth és egy Saxon koncert. A pátosz izzítja a mélyen elfeledett akaratot és feltüzeli a lankadó életkedvet, meg hasonlók.

A Petőfi Csarnok teremébe lépve semmi nem maradt az utóbbi időben felszedett szomorúságból, mert körbenéztem és ott voltak mind. Újra a 90-es évek elején éreztem magam, együtt az egybegyűltekkel lélegeztem a pumacipő áporodott szagát és igen, kívántam a savanyú sört, egy-két felessel, de végül meg bírtam állni. Főleg, mivel az Iced Earth már a színpadon volt, s dalban mondta el mindazt, amit hallani akartam. A csapatba nemrég visszaérkezett Matt Barlow úgy énekelt, hogy komolyan néha az utolsó pillanatban szippantottam vissza az orrnedveimet, nehogy a könnyeimmel keveredve összekenjék a terem padlóját.

Természetesen az új lemez dalait jöttek promotálni, de nem maradhatott el egy-két alap cucc sem, mint a The Melancholy, Dracula és az Iced Earth, melyekre akkora tombolás volt a kb. félháznyi közönség köreiben, mintha maga a sátán jött volna ki a színpadra Michelle Wildnak öltözve. A hangzás tökéletes volt, még amellett is, hogy a vokál tuti lemezről ment, mert nincs az a zenekar, aki ezt így letolja…

Ha már playback gyanú, akkor a Saxonnak meg egyenesen jót tett volna, ha a dobost kihagyják, mert annyira rossz volt hallgatni, amit itt-ott elővezetett. Volt rész, ahol komolyan majdnem megkértem az ajtónál rötyögő mentősöket, hogy mentsék meg az arcot, mert rögvest elveszítjük. A sima kettőnégy az ment, de amint jött valami bonyodalom – és itt azért senkinek ne a Meshuggah jelenjen meg kis gondolat-pillangóként – azonnal szétesett. Megvallom, hogy az amúgy szimpatikus csapatot ez nagyon földbe döngölte a szememben, de ezzel – látszólag – egyedül voltam, mert a közönség éppen annyira szarta le a véleményemet, mint annak a rendje.

Szóval az öregek jól kenték. Volt minden, a Princess of the Nighttól kezdve a Motorcycle Manig, aminek magam is igen örültem. Tényleg le a kalappal, mert szeretnék én is ennyi idősen így riszálni. Fenemód, komolyan.

Hail!

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.

Koncertekkel teli szállodaként és zenei inkubátorházként működő központ épül Amerikában

A Universal Music Group szállodájában akár a szoba erkélyéről lehet nézni a koncerteket.

Magyarországon is elérhető lesz a black metálosok álomtelefonja

Az utóbbi idők egyik, ha nem a legizgalmasabb koncepciójával állt elő az LG.