Hirdetés

Szerencsét hozó dal tartja izgalomban a TikTokot

TikTok-felhasználók azt állítják, hogy ahhoz, hogy az embert hatalmas szerencse érje, mindössze annyi dolga van, hogy készít akármilyen bugyuta videót, amihez az IANO Time In Oblivion dalát használja, elmenti a piszkozatok közé, és kész.

A TikTokon elég sok minden terjed, sok esetben a hülyeség is, de az egyik wellness trend a manifesztálás, aminek a lényege röviden annyi, hogy addig kell jó dolgokra gondolni, amíg azok be nem következnek. Bizonyára sokan gondolnak évek óta a lottó ötösre, és nem igazán manifesztálódott számukra, így más módszerekkel is ráerősítenek a dolgokra. Lehet ez szerencsehozó medál, ima vagy éppen Gravoboj-számsor, továbbküldött szerencse e-mail vagy most éppen egy szerencsehozó dal.

@bexie

i didn’t study or anything. damn thsi sound actually fuckimg works #fyp

♬ TIME IN OBLIVION – iANO

A Time In Oblivion különösebben nem egy jó dal, mégis rengeteg ember állítja, hogy megváltoztatta az életét. Na persze nem úgy, hogy élete zeneműve, aminek hatására érzelmek egész skálája szakadt fel benne, hanem úgy, hogy például másnap talált az autója mellett 400 dollárt, visszahívták, hogy megkapja az állást, amire jelentkezett, vagy kimagasló eredményt ért el egy iskolai dolgozaton.

Mostanra több mint egymillióan említik a bejegyzéseikben a dal szerencsehozó erejét. 

Persze szimpla valószínűségszámítás alapján is azt azért ki lehet jelenteni, hogy egymillió ember közül nagy valószínűséggel lesznek olyanok, akik a napokban úgy érzik, hogy valami hatalmas szerencse érte őket. A Gravoboj-számokkal ellentétben itt nincs szó összeesküvésekről és misztikus történésekről, csak valamiért úgy érzik az emberek, hogy a dal szerencsét hoz, és kész. (Akinek kimaradtak volna a Gravoboj-számok, azoknak röviden annyi, hogy Grigorij Gravoboj, tisztánlátó szellemgyógyász szerint tulajdonképpen az élet minden problémájára van egy segítő számsor, mert minden gond okozója, hogy megváltozik az ember harmonikus bioenergetikai rezgése. De ha egy számsorra koncentrálnak, akkor ez helyreáll. Gravoboj népszerűsége itthon is nagy, annak ellenére is, hogy karrierje egyik pontján például rendkívül ízléstelen módon azt állította, hogy 1500 euróért cserébe feltámasztja a beszláni ostromban meghalt gyerekeket, de azt is kijelentette már, hogy ő tulajdonképpen Jézus Krisztus.)

Az IANO ezzel szemben egy szimpla elektronikus zenét játszó formáció, akik most is adnak ki új lemezeket, de azokat alig néhány százan hallgatják meg.

Az valószínűleg nem lep meg senkit, hogy az egész manifesztálódásnak van ugyan tudományos alapja, de annak az a lényege, hogy ha valaki a jó dolgokra koncentrál, akkor könnyebben észreveszi, hogy éppen valami jó dolog történt vele, és egyáltalán keresi, hogy megláthassa a jó dolgokat. A TikTokon említett “csodák” pont ilyenek, az emberek egyszerűen észreveszik maguk körül a jó dolgokat. Persze vannak nehezebben megmagyarázható dolgok, mint az autó mellett talált 400 dollár esete, de ennek a magyarázata viszont inkább abban keresendő, hogy egy kis figyelemért és néhány lájkért cserébe az emberek hajlamosak nem a valóságot állítani az online térben is.

@punkfect

JUST FUCKING USE THE SOUND, YOU HAVE NOTHING LEFT TO LOSE!!!

♬ TIME IN OBLIVION – iANO

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk