Hirdetés
Hirdetés

Szerelemnek rózsafája – Itt a Kávészünet legújabb dala

Három év után új lemezt ad ki a Kávészünet. Az „Ez a világ amilyen nagy” című album Ligeti Gyuri kezei alatt nyerte el végső formáját. A lemez szakított a korábbi hagyományokkal, és minden egyes dalhoz egy előadó közreműködését kérte. Olyan zenészek és zenekarok fogadták el a felkérést, mint Boros Csaba (Republic), Agócs Marci, Cseke Dani (Aurevoir), Parno Graszt, Dánielfy Gergő, Nagy Bogi, Rimóczi Zsola (Fatal Error), Hárs Barna (Meg Egy Cukorka), Gege, Pénzes Máté (Blahalousiana).

„Az ötletet Mező Misi adta, és nekem nagyon megtetszett a koncepció, hogy minden egyes dalhoz felkérjünk egy közreműködőt. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen ilyet, ebben a formában még nem csináltunk, és az előadókat összehangolni sem volt egy egyszerű. A végeredmény szerintem magáért beszél, kíváncsian várom a közönségünk reakcióját.”

Hirdetés

– mondta a Lángolónak Gyuri, a zenekar énekese.

A dalok szövegének gerincét Petőfi és Pilinszky versei adták, de több ismert költő is helyet kapott mellettük. Az album egy színes világba kalauzolja a hallgatót, amelyben megtalálható a beatpop, pop, indie és világzene keveréke egyaránt.

„A lemez sokszínűségét a közreműködők is meghatározzák, de mindenképp szerettünk volna egy szélesebb skálán mozogni, már ami a stílusokat illeti. Azt gondolom, ezt nagyon jól példázza az első dal, ami megjelenik a lemezről, amelynek címe: Szerelemnek rózsafája. Rimóczi Zsola lesz a társ-énekes benne, és külön öröm volt számunkra, hogy az alap koncepciót a dalhoz ő hozta.”

– emelte ki Bálint, a zenekar basszusgitárosa.

Bár kevésbé népszerű, a zenekar mégis szeretné fizikai formában is megjelentetni a dalokat, így ősszel (egy kis technikai probléma miatt) erre is sor kerülhet. Hogy miért tartják ezt fontosnak, gitárosuk, Bendegúz fejtette ki:

„Manapság kezd újra divatba jönni a képeslapok feladása egy-egy utazás alkalmával. Mivel a 11 dal külön világokba varázsolja el a hallgatót, így arra gondoltunk, hogy a dalok kaphatnának egy-egy – arra a dalra jellemző – egyedi illusztrációval ellátott képeslapot. Ezeket egy nagyméretű, egyedi dizájnnal ellátott borítékba lehet belerakni, és ha úgy tetszik, feladni bárkinek, akire úgy gondolunk, hogy szüksége lehet az effajta szellemi táplálékra.”

A lemez megjelenésével kapcsolatosan akadnak még meglepetések.

„A dalok online formában, egyesével fognak megjelenni 3 hetes csúsztatásban, és szeretnénk mindegyikhez egy hangulat videót készíteni. A teljes anyagot csak és kizárólag a fizikai formában megjelenő CD-n lehet majd meghallgatni. Így talán jobban tudjuk segíteni a hanghordozó terjedését. Egy elég erős, és számunkra meghatározó hanganyag lett ez az album, melyen minden aspektusában öröm volt dolgozni.”

– jelentette ki Kipi, a zenekar dobosa.

Jöjjön akkor a már említett Szerelemnek rózsafája című dal, és a hozzá tartozó videoklip.

További információk a zenekar Facebook-oldalán

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,994KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók