Hirdetés

Szép is, okos is – Kipróbáltuk a Huawei Watch GT 2 Pro okosórát

Megmondom őszintén, nem vagyok nagy órás. Persze fiatalkoromban voltak óráim, mindig vágytam például egy hétzenés Casióra, és azt hiszem volt is ilyenem. Aztán ez elmúlt, és egyáltalán nem volt óra a karomon, egészen addig, amíg szert nem tettem egy Huawei Watch GT-re. Igen, ez a közelmúltban történt, amikor az okostelefonok már annyira okosak voltak, hogy alig van hová fejlődni.

Szóval van nekem ez a Watch GT, amivel teljesen elégedett voltam. Illetve majdnem teljesen, merthogy hiányzott például belőle, hogy a zenét tudjam irányítani. A most tesztre kapott Huawei Watch GT 2 Pro-n viszont már tudok a zenével szórakozni, akkor is, ha mondjuk megy a Spotify, de ha rátöltök lemezeket az órára, akkor telefon nélkül is hallgathatom, bluetooth fülesen keresztül.

Érdekes módon amúgy pont az nem hiányzott nekem, amit sokan a hibájának róttak fel, hogy nem kezeli túlzottan finoman az értesítéseket. Mondhatnánk azt is, hogy sehogy nem kezeli, mert azon kívül, hogy látod, jött valami, nem lehet csinálni vele semmit, nincsenek például előre beszerkesztett válaszok, semmi ilyesmi. Csak jött valami és kész, ömlesztve minden.

Ez a most megjelent Watch GT 2 Pro-ban sincsen másként, és nekem továbbra sem hiányzik a dolog. Meghülyülnék az értesítésektől, telefonon is egy csomó alkalmazás tiltva van. Konkrétan az sms-en és a híváson kívül minden értesítés ki van kapcsolva az órán. Erről jut eszembe, hogy ezzel már lehet telefonálni is (már a sima Watch GT 2-val is lehetett). Nincs ugyan benne eSIM, de mivel úgyis össze van kötve a telefonnal, simán lehet rajta beszélgetni, ráadásul meglepően jó minőségben. Azaz például a lakáson belül nem kell mindenhova magával vinni az embernek a telefonját, mégis fogadhat és indíthat is róla hívásokat.

Amire még nagy szükségem volt, hogy ne kelljen sűrűn tölteni. Elég ezt eljátszani a telefonnal, ne kelljen egy órához is minden este konnektort keresni. A Watch GT 2 Pro ebben igencsak jó, normál használat mellett két hétig is vígan elvan. Persze ha edz az ember, vagy használja a GPS-t, akkor jobban merül, de úgy is kiváló az akkumulátorideje a konkurenciához képest.

És ha már edzés, akkor ugye ez az óra egy komplett aktivitásmérő is. Több mint százféle mozgásformát be lehet állítani, futás, úszás, mászás, túrázás, kerékpározás, sima séta, mindez kültéren, beltéren stb., és olyanok jöttek most hozzá a GT 2 Pro-ba, mint a golf, a snowboard, a sielés vagy a horgászás (igen, horgászás). Ide kapcsolódik, hogy természetesen méri a pulzust, van benne lépésszámláló, figyeli az alvást, mér stresszt és véroxigént, illetve ha sokat ücsörögsz, figyelmeztet, hogy menni kéne egy kicsit. És hogy még mi van benne? Gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, légnyomásmérő, fénymérő, de ezek mind kellenek is a sportoláshoz.

Érdekesség még, hogy van benne egy virtuális személyi edző, ami beszél is, illetve van egy smart companion nevű okos edzőtárs, ami hajthat minket a jobb teljesítmény felé. Ilyesmi asszisztens jön elő még kiránduláskor, amikor visszavezet minket az óra oda, ahonnan indultunk, és ehhez még telefonkapcsolat sem szükséges, szóval térerő nélkül is képes rá.

Na de hogy néz ki?

Pazarul. Elegáns a titánium ház, az üvege zafír, alatta a kijelző 1,39″-os AMOLED, 454×454 pixel felbontással, a hátlap pedig kerámia. Az órába a Huawei a Kirin A-1-es processzor került, amit a cég kifejezetten az okosórákhoz, és a minél jobb akkumulátor-optimalizáshoz fejlesztett. A számlapot rengetegféleképpen változtatni a telefonra telepített Egészség alkalmazáson belül, szóval eléggé egyénire szabható. Tényleg nem lehet belekötni a külsőbe, elegáns, és nem az jut az ember eszébe róla, hogy egy vízálló sportórát hord, pedig ugye lényegében arra is alkalmas.

Az ára 110 ezer forint körül van (jelenleg egy húszezer forintos fülhallgató is jár hozzá még pár napig bónuszként). Ez soknak számít, mert ha azt a tudást nézem, amit én ugyan nem hiányolok (például értesítések finomhangolása), de sokan igen, akkor itt lényegében azt fizetjük meg, hogy ez az egyik legszebb okosóra most a piacon. Persze ez is érhet ennyit, nekem be is jön, de megértem, ha valaki ennél több tudásra vágyik. Például mondjuk, hogy a benne lévő NFC képes legyen fizetésre. Na az számomra is egy jó fejlődési irány lenne.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk