Szegénység és garázdaság – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Dél-Korea az északi Nagy Testvér helyett is bemutatja a mélyszegénységet, Zack Snyder kommandósai lenyomják az élőhalottakat, a civil hősök pedig a terroristákat.

Hirdetés

Élősködők (Parasite – 2019 / thriller/dráma/vígjáték)

A társadalmi egyenlőtlenségek (arany)korában nem különösebben bonyolult dolog egy demagóg közhelyparádéban kivesézni újgazdagok és újszegények viszonyát. Nos, Boon Joon-ho leforgatta a totális antitézist. Ki-taek Dél-Korea legnagyobb életművész-családját tudhatja magáénak. A fiú – magát angoltanárnak kiadva – munkát vállal a milliomos Park családnál, majd részletes tervet eszel ki arra, hogy apránként kigolyózza a személyzetet, és családtagjait (akikkel eljátsszák, hogy nem ismerik egymást) helyezze pozíciójukba. Ám az amatőr színtársulat performanszát megzavarja a kirúgott házvezetőnő, és szemtanúi lehetünk, hogy szakértői felügyelet mellett a legextrémebb műfaji kavarodás sem feltétlenül okoz émelygést. (Netflix)

A halottak hadserege (2021 – Army of the Dead / horror/akciófilm)

George A. Romero fénykorában a zombik még nyálcsorgató, csoszogó lények voltak, akik a csirkefarhát beszerzése után talán még a Színes RTV-re is előfizettek. A 21. századi élőhalottak azonban már hat másodperc alatt futják a százat, hogy halántékig tépjék fel áldozataik orrnyílását. Nincs ez másként Zack Snyder univerzumában sem, kommandósok egy csoportja pedig ezen hiperaktív lények közé nyomul be Las Vegas egyik negyedébe, hogy végrehajtsa minden idők egyik legmerészebb rablását. (Netflix)

United 93 (2006 / dráma)

2001 szeptemberétől kezdve a 911-ről senki nem asszociált többé holmi rendőrségi segélyhívó vonalra. Paul Greengrass filmje azt az alig 90 percet mutatja be, amit a United Airlines 93-as járata szeptember 11-én a levegőben töltött. A rendező az utasok és a személyzet családtagjaival, repülésirányítókkal és a 9/11 bizottság tagjaival készített interjúk alapján rekonstruálta az eseményeket, nagyrészt ismeretlen színészek segítségével. És gyomorforgatóan realisztikus módon. Másnapos és/vagy esős szombat délutánra semmilyen korosztálynak nem ajánljuk! (Netflix)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés