Hirdetés

Surf – Premieren a Palma Hills új dala és klipje

A Surf a Palma Hills legújabb száma, ami egy animációs klip kísértésben debütál most itt a Lángolón. A csapat legutóbb 2019 novemberében adott ki dalt, méghozzá akkor magyar nyelven, mely a “Tenger” címet kapta. Annak ellenére, hogy ez a szám most angolul szólal meg, a közeljövőben a több magyar dallal is készülnek még.

Az új dal témája a várakozás, amelyet az animáció központi alakja testesít meg. A “Surf” cím magában hordozza a dal hangulatát, dinamikáját. Maga a dal a zenekar repertoárjának lendületes részét képezi.

A szám mellé készült vizuális tartalom két csíkszeredai származású fiatalember munkája akik nem kis kreatív energiát vittek bele ebbe a projektbe. Egyikük Tücske, az ő keze munkája az illusztráció a másik pedig Hátszegi Zsolt animátor.

Siklódi Bátor:

“Van annak már jó két éve, hogy elkezdtünk dolgozni az új anyagon, viszont a lehetőségeink korlátozottak voltak, mert egy adott időszakban (2018-2021) a 4 alapító tag Erdély és Magyarország 4 különböző pontján tartózkodott az év nagyrészében. Nyaranta amikor mindenki otthon volt a szülővárosunkban elkezdett újra beindulni a próbatermünk körüli élet, de ennek a folyamatosságát tördelte, hogy az év többi felében nem éltünk egy helyen. Ez áll a több évnyi inaktivitásunk hátterében is.

A dal zenei alapja a basszusgitár és dob volt. Az ebből született lüktetés, lendület volt meg legkorábban, aztán erre pakoltuk rá a melódikus hangszereket. Ez egyáltalán nem szokatlan megközelítés egyébként, viszont ránk nem feltétlenül volt ez jellemző azelőtt dalírás tekintetében. Folyamatosan dolgoztuk fennebb a tempóját és alakítottuk ki a dinamikáját; azt éreztük, hogy ebben most olyan energia van mint még talán soha eddig.

Igazi garázs zenekarhoz méltó módon magunknak rögzítettük a felvételt, egyben feljátszva ahogy az a koncerteken le szokott menni, a próbatermünk falai között. Ez adja a felvétel magját.

Ez azért fontos mert azelőtt meg sem fordult a fejünkben hogy bevállaljunk olyasmit, hogy ne valami profibb stúdióban felvételezzünk. Az egész folyamat a hangteknikusunk, Dobai Csaba hathatós közreműködésével zajlott.

Nyilván nem ok nélkül léteznek profi hangstúdiók de nekünk sokat számított itt, hogy otthoni környezetben, a magunk tempójában tudtunk kiteljesedni. Ez létfontosságú volt ahhoz, hogy bele tudjuk vinni azt az energiát amit az élőzene áraszt. Annak ellenére, hogy korábban dolgoztunk már jóval “profibb” körülmények között ezen a dalon éreztük először azt a nyers energiát amit korábban nem sikerült még megörökítenünk egy felvételünkön sem. Már a keveretlen sávok önmagukban úgy szólaltak meg, hogy büszkén hallgattuk és mutogattuk az ismerőseinknek.”

Végül pedig íme a szám:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,440KedvelőTetszik
2,901KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk