Streamszínház különkiadás – Kiskarácsony, trashkarácsony

Már-már közhely, hogy a december vége a legsanyarúbb vészkorszak mindenkinek, aki égszínkéket hány a családi filmektől. Filmajánlónkkal – maradva a karácsony tematikájánál – ezúttal nekik dobnánk mentőövet.

Csendes éj, halálos éj (Silent Night, Deadly Night – 1984 / horror)

A nyolcéves fiúcska totálisan kiábrándul a télapóból, amikor szemtanúja lesz, amint a fehér szakállas félnótás egy elhagyatott úton lemészárolja szüleit. Ráadásul egy szem patkányirtó ízű, rózsaszín retrószaloncukrot sem ad a fiúcskának, aki ezt követően árvaházba kerül. Mivel a nevelőit sosem fogták Ranschburg Jenő-diétára, eltávozását követően rögtön a jelmezkölcsönző felé veszi az irányt. És egy szekercét is beszerez az OBI-ban.

The Gingerdead Man (2005 / horror)

A sorozatgyilkos, Millard Findlemeyer villamosszékbe kerül, minek következtében azonnal felhagy szenvedélyével. Ám csak átmenetileg, mivel a hamvai gondos édesanyjához kerülnek. Ő azonban ahelyett, hogy a vitrinben őrizgetné, karácsonyi mézeskalácsba dolgozza a kópé Millard hamvait, mit sem törődve vele, hogy Martha Stewardtól aligha látott hasonló manővert a Paprika TV-n. Millard mézeskalácsfiguraként reinkarnálódik, és útra kel karácsonykor, hogy bosszút álljon haragosain. A főszerepet Gary Busey alakítja, aki – mint annyiszor – smink nélkül fényévekkel ijesztőbb.

Red Christmas (2016 / horror)

Diane, a karácsonyfetisiszta momzilla összehívja népes családját egy ünnepi vacsorára, ám a családi idillt megzavarja egy kelekótya pszichopata, aki ostrom alá veszi a házat, és látszólag minden ok nélkül ritkítani kezdi a rokonságot. Mi mást tehet ilyenkor egy feketeöves véranya, minthogy minimum egy rúd bejglivel bucira veri az elkövető fejét.

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés