Hirdetés
Hirdetés

Steve Jones: Lonely Boy – Nyerd meg a könyvet!

Könyvajánló rovatunkban továbbra is a Jaffa Kiadó kínálatából szemezgetünk. Steve Jones: Lonely Boy című önéletrajza, melynek megírásában a szerző régi barátja, a The Pretenders énekesnője, Chrissie Hynde segédkezett, igazi punk könyv, abban az értelemben, hogy a Sex Pistols gitárosa kendőzetlen őszinteséggel, minden különösebb mellébeszélés nélkül mesél benne gyakorlatilag mindenről, ami vele történt, a családi problémákkal és kisebb-nagyobb köztörvényes ügyekkel terhelt gyerekkortól egészen napjainkig.

Aki szívesen olvasná a talán legalapvetőbb, legtöbb legendával övezett első generációs punkzenekar gitárosának önironikus, száraz humorral elmesélt, rendkívül szórakoztató, de sokszor elgondolkodtató történetét, annak mindenképp érdemes belelapoznia a kötetbe. Ugyanis lehet, hogy a hetvenes évek punk mozgalmának szimbóluma Sid Vicious volt, a hangja meg Johnny Rotten, de az is biztos, hogy a Sex Pistolst alapító Steve Jones – és ha már itt tartunk, Paul Cook dobos – nélkül teljesen máshogy alakult volna a könnyzene történelme.

A Lonely Boyban Steve vall fájdalmáról, amiért nem ismerhette igazi apját, mesél bántalmazó mostohaapjáról, és arról, hogyan mentette meg a zene és a divat iránti érdeklődése attól, hogy rendőrségi fogdákban és börtönökben töltse a fél életét. Végigkalauzolja az olvasót a hetvenes évek elejének lepukkant Kings Roadjától a Sex Pistolsig, a punk rockig, az Anarchy in the UK és a Never Mind the Bollocks… felvételéig. Felidézi a hírhedt interjút Bill Grundy Today című műsorából, amely az újságok címlapjára repítette a „mocsok és düh” kultúráját, és a brit köztudatba emelte a punkot. Részletesen tárgyalja az önkéntes New York-i és Los Angeles-i száműzetés, az alkohol-, heroin- és szexfüggőség éveit, amelyből végül győztesen került ki, hogy színészként és rádiós műsorvezetőként szerezzen magának új elismerést.

A könyv tehát bővelkedik sztorikban és fordulatokban, és ha valaki szeretne belőle egy példányt, annak mindenképpen érdemes tovább olvasnia. A Jaffa Kiadó jóvoltából két olvasónk ezúttal is megnyerheti a könyvet. Ha szeretnétek részt venni a játékban, mindössze annyi a dolgotok, hogy töltsétek ki a következő rövid kérdőívet, amelyben most is három, nem különösebben nehéz kérdést kell megválaszolnotok.

Természetesen nem kötelező, de megköszönjük, ha valamilyen formában segítségünkre vagytok a könyv promóciójában. Megoszthatjátok a cikk linkjét az idővonalatokon, kommentben ajánlhatjátok a játékot, vagy magát a kiadványt ismerőseiteknek. A jelentkezési határidő december 2., péntek éjfél. Rákövetkező napon sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük. A játék során beérkezett adatokat a sorsolás után töröljük az adatbázisunkból. Szolgálati közlemény: aki szeretné megnyerni Paul Newman önéletrajzát, az november 22-én éjfélig még jelentkezhet a játékra!

A könyv megvásárolható a Jaffa Kiadó webáruházában és a Bookline hálózatában!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,600KedvelőTetszik
2,963KövetőKövetés
1,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók