Hirdetés

Soulternative – Itt a Waklárma teljes bemutatkozó albuma a felvezető videóval együtt

waklarma_band.jpeg

Hirdetés

Első albumával jelentkezett a Waklárma, akik saját megfogalmazásuk szerint zenéjükben a soul, az r’n’b, a jazz, az alter, a slam és a hip-hop tereit egyesítették. A Soulternative különlegességét a formabontó zene mellett a korántsem megszokott, mély és elgondolkodtató szövegvilág adja. A teljes lemezt először a Lángoló Gitárokon hallgathatod meg, ráadásul a mai kettős premier, hiszen az anyagot felvezető videoklip is megnézhető a hajtás után. 

Az albumon 2016-ban kezdett el dolgozni a csapat – Takács Tomi, Petrik Bea és Tüske – akik egy új soulternative hip-hop stílusmeghatározást is kitaláltak zenéjük elnevezésére. A lemezen hallható dalok egyéni, külső és belső vívódások hatására nyerték el végleges formájukat, a felnőtté válásról szólnak és ezen a folyamaton vezetnek végig. A dalokkal kapcsolatban a zenekar tagjai a következőket osztották meg velünk: 

Az első soul a.m. az ember önmagával való ismerkedése, amit egy gyermekkori emlékekből összeálló színtelen, megfakult fotó képe segít. A Senki fia a felnőttkor körvonalazódó, bizonytalan látképe. A padon lazulás után következő Óriások keringője azt taglalja, hogy az ember merjen nagyot álmodni és törekedjen a pozitív életszemléletre, mert (az) igazi! Színteli mindaz, ami a szemünk előtt történik és segít megragadni a pillanatot, majd Az utolsó szó jogán pont kerül mindezek végére.

Az albumon a dalok mellett helyet kapott két instrumentális szám is, ezek belső dialógusok, amelyek a szerzők szándéka szerint zenei aláfestésként szolgálhatnak a hallgató saját érzelmeinek kivetítésére, szavakba öntésére.

 

Az első soul a.m. videóklipét Gerócs Balázs rendezte. A Waklárma bemutatkozó albuma a Mana Mana Records gondozásában jelenik meg december 7-én. A premierhez kapcsolódik, hogy a teljes lemezanyagot egy különleges élő közvetítés kereteiben mutatja majd be a zenekar 2019. január 10.-én, ami nem túlságosan gyakori itthon, szóval akinek az érdeklődését felkeltette a zene, annak ezt is ajánljuk. További részletek a kapcsolódó eseményen, valamint a Waklárma Facebook-oldalán

Az album a Bandcampen kívül elérhető a következő felületeken: Spotify, Apple Music / iTunes, Deezer, Google Play.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program támogatta:

nka_hangfoglalo_logo_650.png

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló