Hirdetés
Hirdetés

Sötét, modern népdalok – Meghallgatható az Aebsence harmadik nagylemeze

aebsenceband.jpg

Öt évvel az …is dead album után november 3-án, azaz holnap jelenik meg az Aebsence zenekar 3. nagylemeze digitálisan, de a Lángolón már most meghallgatható az egész.  Az albumon nyolc magyar nyelvű dal van, a címe pedig az, hogy 3. Aki ismeri a, mondjuk úgy, sokat alvó gödöllői rockzenekart, azoknak is lesz némi változás az új lemezen.

Ezt mondja erről Budai Péter énekes:

Az eddigi legegységesebb és talán legérthetőbb anyagunk, már csak amiatt is, mivel áttértünk a magyar nyelvű szövegekre. Az Aebsence egyfajta védjegyének számított eddig az angol-magyar szövegek kevert használata, de régóta lógott a levegőben kizárólag a magyar nyelv használata, amivel szerintem jobban tudnak majd azonosulni a hallgatók. Szövegben ezúttal szakítottunk a népies vonallal, de a sorok lüktetése és hangulata a magyar népdalokat idézi, egyfajta modern népdaloknak tűnnek.

Zeneileg egyébként nem kevésbé sötét ez az album, mint az előzők, és a hangzásban is szeretett volna a zenekar valami őserőt, nyersességet átadni. A zenekar próbatermi megszólalását akarták leginkább visszaadni “a túlpolírozott, eltartott kisujjas hangzás helyett.”

Még egy nagy változásról írt Budai:

A dalok nagy részét még korábbi dobosunkkal, Polgár Balázzsal írtunk, aki sajnos időközben átigazolt az égi zenekarba, így az album egyfajta tisztelgés, visszaemlékezés is rá, hisz 60 százalékban az ő dobtémái hallhatók Karner Gábor tolmácsolásában, akinek stílusa nagyon hasonló Balázséhoz. 

A felvétel és a mastering a HLSTUDIO-ban készült Hidasi Barnabás és Vesztergom Laura közreműködésével, ha pedig valaki élőben szeretné megnézni a lassan, kimérten haladó zenekart, annak még picit várni kell, ugyanis csak jövő március 3-án lépnek majd fel az A38 hajón. Addig viszont itt a lemez:

A posztot a Cseh Tamás Program keretében az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg

Kommentek

37,331KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló