Hirdetés
Hirdetés

Slow Village – X

A Slow Village korábban már bemutatta a Pénzmágnest a készülő harmadik nagylemezéről, de máris itt a következő, ami a zenei tehetségkutatók jelenségére reagál. A dalhoz ismét Lippai Balázs (DANGER) rendezett klipet, akivel már három és feledik alkalommal dolgoztak együtt.

Korábban az Úton illetve a Lesz nyár című Slow Village-dalok kaptak Lippai-klipet, a kettő között, a covid idején, kvázi poénból pedig létrehoztak egy vírusvideót, ami klasszikus értelemben vett forgatást nem igényelt – innen a kérdés hogy akkor most az X a harmadik vagy negyedik közös munkájuk. Az Úton és a Lesz nyár is díjat kapott a Magyar Klipszemlén, míg a kettő között született Kilét jelölést kapott.

A produkció gondolatai a dalról:

Egy kicsit sok volt abból, hogy a kereskedelmi televíziók leginkább egy scripted reality show színvonalát hozzák a „tehetségkutatók” terén. Ízléstelen és szakmaiatlan zsűrik, felfújt celeb komédia, mentorálásnak nevezett kirakat jóemberkedés. Miközben szerződések tömkelege hagyja, hogy ezek az előadók már fiatalon kiégjenek, és a bulvár csapda áldozatává váljanak. Nem beszélve arról, hogy hány jelentkezőt szégyenítenek meg direkt az előválogatók során, csak és kizárólag azért, hogy összekaparják valahogyan a szükséges nézettséget. Persze az első generációs hazai tehetségkutatók tényleg igazán minőségi előadókkal gazdagították a magyar szcénát, és az elmúlt években is volt egypár előadó, aki ki tudott lépni ezekből a keretekből, amiért maximális tisztelet jár. Szerencsére most már vannak alternatív tehetségkutatóink, ahol releváns, mai szakmai zsűri mentorál, segít és értékel, ráadásul tízszer erősebb koncepciók között, mint amit bármelyik kereskedelmi televízió valaha kitalált.

Az „X” a kereskedelmi televíziós tehetségkutatók abszurd, hamis értékekre épülő világnak a kifigurázása és kritikája, mindez Lippai Bazsi rendhagyó vizuáljával kombózva. Mindemellett üzenet a fiatal feltörekvőknek, hogy ne hagyják magukat átverni, hiszen, ha igazán tehetségesek, ha tényleg hisznek magukban, és elég munkát tesznek a zenei karrierjükbe, akkor az áttöri majd a falakat, és meghozza a kellő elismertséget.

Lippai Balázs rendező így vélekedik a közös munkáról:

Mindig hálás móka a falu népének mozgóképet hozni, hisz a megbízhatóan cool beat és a srácok markánsan eltérő egyedi stílusa remek játékteret ad egy dalon belül. Az eddigi legprovokatívabb X-nél sincs ez másképp.

Immár a harmadik közös klipünk ez, amiben még jobban igyekeztem külön szitut álmodni a három MC alá, hogy a bombasztikus refrénben aztán össze is eresszem őket. Így lett a tenyérbemászó zsűritagot elrappelő Nashből egy pimasz rendőrcukkoló bandatag, a bulizó fiatal tehetségek szemüvegen tükröződő glsch-ból egy minden hájjal megkent manager, Tinkből pedig a kattant vénember, aki képtelen sikerre edzeni túlkoros fiát.

A Slow Village következő koncertjét a Lánchíd lábánál, a Pontoon színpadán adja, június 27-én.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk