Hirdetés
Hirdetés

Slam poetry, vagy amit akartok – W.H. meets Akkezdet a Trafóban

wh_mika_sena_foto_pereszl_nyi_r_ka.jpg

Ha még nem döntötted el, hogy mit csinálj szombat este, akkor érdemes lenézned a Trafóba, ahol este nyolc órától egy minden túlzás nélkül egyedülálló programot láthat az eredeti ötletekre fogékony közönség. Az igazi kuriózumnak ígérkező estén W.H. zenekar és az Akkezdet Phiai Shakespeare-verseket tolmácsoknak modern felfogásban. Részletek a hajtás után! 

„Térj vissza gyorsan, Múzsa, feledékeny,
S pótold versekkel, amit mulasztottál;
Kinek szépsége ihleti tevékeny
Tollad, csak őt, megint csak őt dalold már!” 
/W. Shakespeare: 100. szonett, ford. Justus Pál/
 
A W.H. zenekar rendhagyó koncerten  idézi meg Shakespeare szerelmes szellemét, együtt a magyarországi hiphop színtér fenegyerekeivel, Závada Péterrel (Újonc) és Süveg Márkkal (Saiid), az Akkezdet Phiaiból.
A Márkos Albert kezdeményezésére létrejött W.H. formáció tagjai arra szövetkeztek, hogy a 404 éve megjelent klasszikus verseket új zenei köntösbe öltöztessék, ennek eredménye két komplett album Shakespeare szonettjeinek, dalainak feldolgozásaival. Az első magyarországi Slam Poetry bajnokot (Süveg) és a friss kötetes költőt (Závada) ezúttal arra vette rá a zenekar, hogy átiratokkal, a magyar fordítások interpretációival és aktív közreműködéssel közös koncerten reagáljanak a meglévő hanganyagra. Különleges, egyszeri élménynek ígérkezik az este, ahol az eredeti angol szöveg a Múzsa – Dagadu Sena – előadásában hangzik el, őt kísérik állandó zenésztársai: Márkos Albert, Gryllus Samu és G. Szabó Hunor.

Az élő produkció részeként kivetítésre kerülnek a kiválasztott szonettek facsimile másolatai és a szövegek magyar fordítása.

Fellépők:
Dagadu Veronika Sena – ének
Süveg Márk – szöveg, rap
Závada Péter – szöveg, rap
Márkos Albert – cselló
Gryllus Samu – basszusgitár
G. Szabó Hunor – ütőhangszerek
Vajna Balázs /VJ Lee Unflyable – vetítés

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/335707629898364/

További infók: www.trafo.hu

Kezelési költség helyett kedvezmény! A hónap végéig az összes novemberi, decemberi és januári előadásra 10% kedvezményt adunk, ha online veszel jegyet: http://trafo.jegy.hu (X)

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló