Hirdetés

Shreddie Prinze Jr. – Premieren a Berliose új dala és klipje

A Berliose zenekar 2016-ban alakult Gyulán. A megszokott magyar alter irányvonal helyett szerettek volna egy másabb, az emo műfajból is táplálkozó alternatív rock zenekart létrehozni. Szerintük ez a stílus itthon kevésbé ismert, de náluk a zenekarban nagy kedvencek az olyan ide tartozó zenekarok, mint a Citizen, Basement, Built To Spill, vagy a Modest Mouse. Ehhez társul még a keményebb zene szeretete, és az olyan csapatok hatása, mint a Deftones vagy a Bring Me The Horizon.

2018-ban jelent meg a teljes egészében általuk készített első albumunk, a Sleep Without You. Erről az albumról három dalhoz klipet is készítettek. Ezt követte, a 2021 nyarán klippel együtt kiadott Lungtrust című szám, ami mostanáig utolsó megjelenésük volt.

Az itt, alább bemutatkozó új dal felvételei és keverése a Ghostships Recordingsban készültek Tóth Gáborral.

“Az első albumunktól eltérően itt jobban előtérbe lépnek a nu metal és a metalcore műfajok hatásai. A ránk jellemző érzelmes, negatív szövegvilág, és a dallamos, mégis energikus hangzás viszont megmaradt. Ezt erősítették fel a kiabálós vokálok és a zúzósabb, kiállásokra építő gitározás. A szöveg fő motívuma a kettőség és az ezzel járó bizonytalanság. Amikor szeretnél egyedül maradni, de közben mégis inkább valahol máshol lennél. Ezek az érzések egy álmatlan éjszaka keretén belül jelennek meg, ahol már az sem biztos, szellem vagy-e, vagy ember.”

A klipet Tobai Botond rögzítette, rendezte, vágta, és effektezte, Pintér Adrienn segítségével.

“Az előző dalunkhoz készült klipet is Botond készítette, és már akkor is nagyon élveztük vele a közös munkát, valamint tudtuk róla, hogy foglalkozik analóg effektezéssel is. Láttuk az így készített munkáit, és úgy éreztük, hogy ez a képi világ tökéletesen illene az új dalunkhoz, ezért nem is volt kérdés, hogy újra felkérjük a közös munkára. A felvételek és a vágás digitálisan készült, majd az eredmény egy VHS kazettára került, ami ezután több speciális analóg eszközön átvezetve kapta meg a végeredményen is látható effekteket és torzításokat.”

A klip:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk