Hirdetés

Shameful Delight – Premieren a Bonilevine új EP-je

A grunge-os alternative rockot játszó Bonilevine 2021 elején alakult meg, és idén nyáron vették fel első kislemezüket Shameful Delight címmel. Az Iklódi Tamás (gitár/ének), Koronczy Gergely (basszusgitár/vokál) és Veres Gábor (dobok) alkotta trió az év eleje óta próbál intenzíven, zeneileg pedig szeretnék a kilencvenes évek rockzenéjét újra megvalósítani egy új, 2021-es köntösben. A tagok korábban a Marmunsk!, a Meredek és a Pretty Visitors zenekarokban játszottak, és külön érdekesség, hogy a Bonilevine megalakulása előtt nem ismerték egymást, a közös zenélés hozta őket össze.

Az itt bemutatkozó háromdalos kislemez felvételei 2021 júniusában zajlottak különböző helyszíneken: a gitárok a próbateremben, a basszusgitár Iklódi lakásában kerültek felvételre; az éneket a Subscribe/USEME zenekarokból is ismert Csongor Bálint segítségével vették fel, a dobokat pedig a budapesti Echo Recording Studióban rögzítették Kiss Gábor segítségével. A dalok keverését és produceri feladatait Iklódi Tamás és az Arany Zsiráf- és Artisjus-díjas Paczári Károly végezte. A lemezborító Suhaj Miklós munkája. A zenekar bemutatkozó koncertje szeptember 23-án lesz a budapesti Riff-ben a The California Nightmares társaságában.

Iklódi Tamás:

A három dal témáját tekintve magáról az emberről szól, a határairól, az érzelmeiről, szeretetről, gyűlöletről és elmúlásról. Azokról a helyzetekről, amikor dilemmázol valamit megtenni vagy kimondani, és elveszel a lehetséges végkimenetelek méricskélésében. Nagyon élveztük a közös munkát a srácokkal, mert relatíve rövid ismeretség után ugrottunk bele a dalok felvételeibe, de mindenképpen elégedettek vagyunk az eredménnyel. Megtisztelő volt Paczári Karcsival dolgozni, akinek a neve csupa jobbnál jobb magyar lemezhez fűződik, amiket személy szerint én magam is nagyon szeretek. Elég király dolog 2021-ben grunge-zenekart alapítani, mert a műfaj észrevehetően kezd felébredni téli álmából, és ennek nagyon örülünk.

Az EP:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk