Hirdetés

Sex Action-, Zagar-, Ladánybene 27-, és ColorStar-koncert a héten a Zöld Pardonban

sex.jpgIsmét itt a Zöld Pardon heti programajánlója, benne olyan koncertekkel, mint a Sex Action, ColorStar, Zagar és a Ladánybene 27. Aki lemaradt volna a Sex Action visszatérő videoklipjéről, azok ma élőben is megnézhetik a zenekart a Zöld Pardonban. Június 12-én, 13-án és 14-én minden diákigazolvánnyal érkezőnek ingyenes lesz Zagar, a Ladánybene 27 és a ColorStar fellépése, bőven információk a hét Zöld Pardonos eseményeiről a hajtás után.

Sex Action Lemezbemutató Koncert június 11. 20.00. Belépő: 600 Ft – Fejkendővel érkezőknek ajándék korsó borsodi jár.

Június közepén kerül a boltokba a Sex Action régen várt új albuma „Olaj a tűzre“ címmel. A korong érdekessége hogy ez a csapat első lemeze 2005 óta, és az első olyan, amely Szendrey „Szasza” Zsolt énekes és Somlyay Miklós basszusgitáros nélkül készült el.

A Sex Action a ’90-es évek első felének egyik legnépszerűbb hazai rockcsapata volt, akik némi szünetet követően 2004-ben hatalmas sikerrel tértek vissza a színtérre a Sziget Fesztivál nagyszínpadán. A visszajelzéseknek köszönhetően a zenekar folytatta a közös munkát: 2005-ben Jöhet bármi címmel új albumot jelentettek meg. 2009-ben személyes és szakmai összeférhetetlenség miatt előbb Szasza távozott a zenekarból, majd családi okok miatt Miksa is követte, egyedül hagyva Mátyás Attila gitárost és Zana „Ganxsta Zolee“ Zoltán dobost. A csapat azonban a feloszlás helyett újult erővel látott munkához Bense Sándor bőgőssel, valamint az új frontemberrel, Áfonyával. Az új felállás 2009 nyarán debütált a Zöld Pardon színpadán. Az azóta eltelt időben az új csapat kellően összekovácsolódott, ennek kézzelfogható bizonyítéka a friss CD.

A GrundRecords gondozásában megjelenő 12 számos albumot nagyszabású lemezbemutató koncerttel ünnepli a banda a Zöld Pardonban, ahol a klasszikus dalok mellett új album nagy része élőben is elhangzik.

A korong megjelenés előtt megvásárolható a Zöld Pardonban!

A koncerten egy közös dal erejéig fellép a lemezen is közreműködő Karai Anna, akit a nagyközönség a The Voice / Magyarország hangja című műsorból ismerhet.

Lemezelőzetes videó:

Aki fejkendőben érkezik, az vendégünk egy korsó Borsodira!

Sex Action:

Vékony Sándor (Áfonya) – ének, vokál

Mátyás Attila – gitár, ének, vokál

Bense Sándor – basszusgitár, vokál

Zana Zoltán – dob, ének, vokál

Žagar június 12. 20.00. Belépő: 400 Ft, diákigazolvánnyal ingyenes

Öt év után először jelentkezett friss anyaggal hazánk egyik legnépszerűbb elektronikus pszichedelikus formációja, a Zagar. A „Light Leaks” című vadonatúj album külföldön kiváló kritikákat kapott, június 12-én pedig a magyar közönség is ízelítőt kaphat az anyag dalaiból a ZP-ben. Idén áprilisban jelent meg a Zságer Balázs vezette csapat várva várt új lemeze, a „Light Leaks”. Az albumra nem kevesebb, mint öt évet kellett várnia a banda rajongóinak, de ahogy mondani szokás, a jó munkához idő kell. Ezt beigazolni látszik többek közt az a tény is, hogy nemcsak a magyar, de a külföldi zenei sajtó is rendkívül elismerően nyilatkozik a két hónappal ezelőtt megjelent anyagról. Az együttes természetesen a magyar közönségnek is szeretné megmutatni az elmúlt öt év munkájának gyümölcsét, és erre remek alkalom lesz a június 12-i, szerdai Zöld Pardonos koncertjük.- Igazán kiéheztettük a közönségünket, ugyanis hosszú ideje nem jöttünk már ki friss lemezanyaggal. Pont ezért azt gondolom, hogy ők is egyre inkább igénylik, hogy új számokat halljanak tőlünk élőben is. Külföldön nagyon pozitív kritikákkal illették az albumot¸ de a magyar közönségnek is szeretnénk bebizonyítani, hogy megérte ennyit várni a „Light Leaks”-re. Ráadásul az új dalok közt van két olyan  is, a „Space Medusa” és az angol MC Mad X-szel közösen készített „Outsiders”, amit a legendás brit rádió, a BBC is a műsorára tűzött. Ez hihetetlen nagy elismerés számunkra, így ezek biztosan helyet kapnak majd a repertoárban, de természetesen a jól ismert Zagar dalok is felcsendülnek majd szerda este – mondta Zságer Balázs, a csapat névadója és vezetője.

A Zöld Pardonos koncertet különösen várják a fiúk, és itt kivételesen még azt se bánják, hogy naplemente előtt kell a színpadra állniuk.

–  Mi alapvetően egy olyan zenekar vagyunk, akik nem igazán favorizálják a korai kezdést, mert inkább sötétedés után szeretünk játszani. A ZP-nek azonban sikerült megváltoztatnia ezt a hozzáállásunkat, hiszen már anno a régi helyszínen, még világosban kezdve is fantasztikus bulikat csináltunk, a koncert első pillanatától kezdve frenetikus volt a hangulat. Ez talán a hely különleges aurájának köszönhető, úgyhogy remélem a mostani, június 12-ei koncert is ugyanolyan jól fog sikerülni, mint az eddigiek – tette hozzá a zenekarvezető-billentyűs.

Diákigazolvánnyal a belépés ingyenes!

Ladánybene 27 június 13. 20.00. Belépő: 400 Ft. Diákigazolvánnyal ingyenes.

A Ladánybene 27 (LB27) 1985 óta működik a reggae szolgálatában. A műfaj hazai zászlóshajójaként aposztrofálható csapat 1991 óta tizenkét albumot jelentetett meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), dub album (2002 – Links to Babylon), az első hazai riddim album (2007 – JudgeDay) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 – Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae ünnep (Reggae Camp) megteremtése. Két jamaicai utazásuk (1995, 1999) hatalmas hatást gyakorolt zenei és szövegvilágukra, ami az 1996-os Pozitív album óta egyre erősebben érezhető. A zenekar jelenleg új zenék írásával foglalkozik, melynek első gyümölcse a Feel Di Roots című dal, ami hetekik vezette az MR2 játszási listáját.

A zenekar 27. évét a hamarosan megjelenő angol nyelvű We Are One című EP megjelentetésével indítja.  2012. januárjától a zenekar Pásztor Ákos szaxofonossal, Görögh Dani trombitással és Hegyi Viktor(Iván) harsonással kiegészülve koncertezik. A zenekar a tavaszt stúdióban töltötte, a tervek szerint ősszel megjelenő új album munkálataival.

Diákigazolvánnyal a belépés ingyenes!

ColorStar június 14. 20.00. Belépő, 400 Ft. Diákigazolvánnyal ingyenes

Az 1996 – ban alakult colorStar zenekar az első magyar színes televízióról nevezte el magát: a több jelentésrétegű név így egyszerre utal zenéjük “színességére”, illetve a “belső film” – re, ami – elsősorban a korai – lemezeik lebegő hatású folyamatzenéinek

hallgatása közben indul el a hallgatóban. A colorStar ugyanis az elsők között ötvözte az elektronikus party zene különböző irányzatait a pszichedelikus, gitáralapú pop – rock – kal, koncertjeiken rendszeresen kísérletezik a zenét vizuális elemekkel erősítő megoldásokkal is, azzal a céllal, hogy fellépéseit összművészeti eseménnyé emelje.

A megalakulása óta eltelt időszakban több tagcserén is átesett zenekar a magyar popzene egyik fontos, nemzetközi ismertséggel rendelkező együttesévé vált.

A 2006 – os, tizedik születésnapjukon készült nagyszabású, “de luxe” koncertjük felvétele dvd – n is megjelent, dalaik közül kettő is felkerült az Mr2 “Az elmúlt tíz év száz legjobb dala” elnevezésű, közönségszavazatok alapján összeállított listájára. 1996 óta a csapat számos kiadványt jelentetett meg, ezek közül a 2012 -es Flow című, ötödik sorlemez egyfajta korszakzáró alkotásként is felfogható, hiszen az album készítése során távozott a zenekarból két, a hangzást hosszú éveken keresztül meghatározó muzsikus: Farkas Zoltán dobos, és Szinovszki Márton billentyűs. A tagcserék után a colorStar a zenekart tovább működtető két alapító tag, Keleti András, és Szalay Péter irányításával, új felállással, és felfrissített zenei koncepcióval vág neki a jövőnek. 2013-ban a zenekart Fonogram-díjra jelölték.

Tekintettel a Vakáció első estéjére a belépés érvényes diákigazolvánnyal ingyenes.

További információk:

ZP Facebook: https://www.facebook.com/zoldpardon?fref=ts

ZP Web: www.zp.hu

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló