Hirdetés

Az elérhetetlen célszalag és a kiábrándultság méla undora – Hallgasd meg a Winnie’s Stones bemutatkozó EP-jét, a Second Skint!

winnies_stones_promo_takacsborisz_b42diy_cut.jpg

Hét év kellett hozzá, hogy mai formáját elnyerve megjelentesse bemutatkozó EP-jét az eredetileg Zentáról származó, de ma már szegedi székhelyű, grunge hatású metálban utazó Winnie’s Stones. A  zenekar a Second Skin dalait hallgatva nem feltétlenül a napos oldal felől közelít a világ dolgai felé, ugyanakkor a négy dalra korántsem a depressziós cipőbámulás jellemző, annál sokkal rockosabb, keményebb kötésű zenében utaznak a srácok. Premier a hajtás után. (Fotó: Takács Borisz_b42diy)

Ahogy ez gyakran megtörténik, a Winnie’s Stones is egy véletlen középiskolás találkozásnak köszönhetően alakult annak idején, ám az énekes Szloboda Ákos és a gitáros Nothof Dávid szerencsére sokkal kitartóbb volt a zenekarozást illetően, mint az ilyenkor általában szokás. A Zentáról Szegedre költözés és a végeláthatatlan tagcserék az elmúlt években végre sikerült egy stabil tagságot maguk köré gyűjteniük Nádházi Richárd, Zana Bence és Takács Borisz személyében, hogy saját definíciójuk szerint együtt folytassák az önpusztítást, és borítsák a világra annak saját mocskát a kiábrándultság méla undorának szűrőjén át.

A zenekar így mutatta be a most debütáló négyszámos anyagot: 

A Second Skin erről szól: a világ egy szar hely, ahol az emberek többsége a saját kicsinyes nézőpontjánál nem lát messzebb. Az emberi létezés teljesen értelmét vesztette a mindennapok monoton körforgásában, mint egy célszalag, amit soha nem fognak átszakítani. A társadalom ‘hasznos tagjai’ az önmegvalósítást zászlajukra tűzve teljesen uniformizálódnak. Az ember legnagyobb ellensége és kizsákmányolója saját maga lett. Sötét felhőből hullik ránk ez a bűzös felismerés… és táplálja a tettek mezejét, ami már a lábaink alá nőtt.

Az EP teljes egészében meghallgatható és letölthető a Winnie’s Stones Bandcamp-oldaláról, illetve meghallgatható a főbb streaming platformokon is. A kislemezt hivatalosan bemutató koncert a szegedi Grand Caféban lesz április 3-án, ami után egy kisebb turné veszi kezdetét, amely során a zenekart több helyen is el lehet majd csípni a határokon innen és túl.

További információk a zenekar Facebookján és Youtube-csatornáján

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk