Hirdetés
Hirdetés

Scott Kelly már 2019 óta nincs a Neurosisban

Miután Scott Kelly vasárnap tette közzé azt a nyilatkozatot, amiben bevallja bántalmazó életmódját, illetve bejelenti, hogy felhagy a zenéléssel. Várható volt, hogy (most már csak volt) zenekara az általa is alapított Neurosis is reagál a dologra. A zenekar megtette, méghozzá igen keményen.

Közleményükben elmondják, hogy nem becsülhetik túl azt az undort és csalódottságot, amit egy olyan ember iránt éreznek, akit valaha testvérüknek hitték. Kijelentik, hogy Kelly már 2019 óta nincs a zenekarban. Ők akkor tudták meg ezt az egészet, azóta próbálták őt elérni, hogy üljenek le megbeszélni a dolgokat, de Kelly semmire nem reagált, csak most, ezzel a közleménnyel. Ennél ők sokkal többet vártak 35 év együtt zenélés után.

Elmondják, hogy az elmúlt húsz évben Kellyvel lényegében csak akkor találkoztak, amikor zenéltek. Mikor ezeket a dolgokat megtudták, nehéz volt összeegyeztetni azokat a szörnyűségeket, amiket hallottakat azzal az emberrel, akit ők ismertek.

Számunkra Kelly mostani döntése egy újabb manipulációs kísérletnek tűnik, egy újabb lehetőség a nárcizmusának, hogy irányítsa a narratívát.

Általában a mentális betegségekkel kapcsolatos nyilvánosságot és őszinteséget bátornak, sőt produktívnak tekintjük. Egyszerűen nem hisszük el, hogy itt ez a helyzet. Semmi bátorság nincs abban, ha szisztematikusan bántalmazza a feleségét és a gyermekeit. Semmi bátorság nincs abban, ha bevallja a helytelen tettét, ha nem tette meg a megfelelő lépéseket a megváltozásért. Semmi bátorság nincs abban, ha nem hajlandó őszintén beszélni, vagy egyáltalán beszélni a legközelebbi barátaival és zenésztársaival, olyan emberekkel, akik támogatták és kitartottak mellette élete nagy részében.

Ahhoz képest, hogy Scott tettei milyen hatással voltak a családjára, a zenekarunkra gyakorolt ​​hatása elhalványul mellette jelentőségében. Mindazonáltal szívfájdalommal és iszonyattal gyászolunk életművünk és egy számunkra szent örökség elvesztése miatt is.

Közleményük végén elmondják, hogy most az elsődleges gondjuk viszont Kelly feleségének és gyermekeinek, valamint bárki másnak, aki hasonló helyzetben van, a biztonsága és jóléte, és felhívják a figyelmet, hogy ha bárki ismerőse családon belüli erőszakot vagy bántalmazást tapasztal, forduljon a számos rendelkezésre álló helyi vagy országos szervezet egyikéhez.

Az utolsó Neurosis lemez 2016-ban jelent meg Fires Within Fires címmel, nem világos, hogy nélküle folytatja-e a csapat ezen a néven, erről később nyilatkoznak.

A Mastodon ugyan nem tett még ki nyilatkozatot, lehet nem is fog, de sokaknak feltűnt, hogy Scott Kelly nem szerepelt a tavaly megjelent nagylemezen, holott az első album kivételével minden anyagukon volt egy közös produkció. Sokan úgy vélik, hogy már ez is emiatt történt, és a mostani Neurosis-közleményből igazuk is lehet. Az utolsó Mastodon feat. Scott Kelly-dal egy 2020-ban megjelent válogatásalbumon volt, mint kiadatlan szám.

spot_img
Advertisement

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,440KedvelőTetszik
2,933KövetőKövetés
1,130FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk