Hirdetés
Hirdetés

School Buzz 2. – Iamyankkal

iamyankliveband.jpg

A School Buzz video-sorozat első részét már perezentáltuk márciusban, míg a második rész főszereplője a munkamániás és innovatív Iamyank, aki az alábbiakban élőzenekaráról és a Lángolón most debütáló dalról is mesélt nekünk, illetve a kisfilmben hangszerügyileg oktat is.

Május elsején volt az IAMYANK LIVE BAND bemutatókoncertje az A38-on. Egészen újfajta élmény volt minden szempontból

– meséli a producer, akinek egészen hihetetlen letöltési adatai érkeznek előző albuma, a Lost Sounds kapcsán, ami az Adventures of Poco Eco mobiljátékkal együtt készült és jelent meg.

Az elmúlt másfél évben jónéhány különböző színpadon volt szerencsém az egyszemélyes live-ot tesztelni. Ilyenkor egyedül játszom élőben zenéim fő elemeit, miközben a háttérrétegek érkeznek gépről. Amellett, hogy a mai napig nagyon élvezem, felébredt bennem egy igény arra, hogy nagyobb „ember-faktorral”, dinamikával, energiával adjam elő ezeket a számokat. Így hívtam össze a tagokat: Bognár Szabolcsot, (SoulClap Budapest / Amoeba), Mohácsi Mátyást (Grand Mexican Warlock, Shell Beach) és Somló Dánielt (ex- Grand Mexican Warlock, ex- Esclin Syndo, SeeN).

Mindegyikőjükkel szóba került korábban már a klasszikus „kéne valami közöset csinálni” téma az éjszakában. Mindenképp egy olyan csapatot szerettem volna, akik nem session-zenészként vesznek részt, hanem magukénak érzik a hangulatokat és nem félnek kibontani, azokhoz hozzátenni. Így is lett. Kemény munkával és végtelen alázattal felépítettük 9 Iamyank-szám zenekaros változatát, ami néhol egészen eltér a lemezverziótól. Ennek hátterében az áll, hogy szeretném ha  a koncert különleges maradna. Ezeket így máshol máskor nem hallhatja a közönség.

A következő hetekben ismét felkészülésé a főszerep, hiszen Yank egyik legnagyobb példaképe, Shigeto előtt fogok játszani a hajón.

A nagy nevek közül, akik hatással vannak rám, gyakorlatilag ő az utolsó, aki előtt még nem játszottam.

– teszi hozzá, sőt, megtudtuk, hogy ha minden terv szerint megy, július végén megjár egy nyugat-európai turnét is, Ausztria-Németország-Belgium-Anglia-vonalon. 

A Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola diákjai által készített, Csigó Tamás producer és Horváth Zoltán vágó által segített videóban szerepel egy új Iamyank-szerzemény is.

A Time Is Not Important egy erős, sötét techno impulzusból indult el. A szokásos groove-os, dobos fejjel gondolkodás helyett a gépies, természetellenes ciklusokkal és torzított 808 mintákkal kezdtem el kísérletezni. Ebből áll össze a zaklatott ritmika és a sötét atmoszféra, ami óvatosan, lineárisan épül, feszül, majd oldódik egy könnyebb lüktetéssel és gitár témával. Mellesleg messze a leghosszabb számom.

– mondja a szerző.

Egyszemélyes Iamyank-live legközelebb május 9-én lesz a Ludwig Múzeumban, majd 16-án az A38-on lesz fellépés a már emlegetett Shigeto-val, míg a kövezkező IAMYANK LIVE BAND-koncert pedig május 28-án lesz szintén a hajón, Marc Collin, a Nouvelle Vague alapítójának új projektje, a Bristol előtt.

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló