Hirdetés

70 ezer forintos babszemet raktam a fülembe, de nem bántam meg

Bár nem emlékszem, hogy különösebb késztetésem lett volna, hogy gyerekkoromban babszemeket tömködjek a hallójárataimba, de mikor elször kinyitottam a Samsung Galaxy Buds Live dobozát, és megláttam, hogy ez a valóságban is úgy néz ki, ahogyan a képeken, eléggé meglepődtem, és úgy éreztem, hogy én most valami kifejezetten nagy hülyeségre készülök, ha azt a fülembe akarom tenni. Pedig a fülhallgatóval összességében mindössze egy nagy baj van, és az a közel 70 ezer forintos ára.

Az alapvetően fülhallgatópártiak eddig választhatták a hallójáratba bedugós változatot, ami sokak szerint nem túl egészséges, merthogy szinte folyamatosan kórokozókat tömköd az ember a fülébe. Vagy marad a másik változat, egyszerűen kiesik az ember füléből, ha a szokásostól egy kicsit is eltér az említett szerv felépítése. És most itt a Buds Live, ami valahol a kellő között található.

Elsőre kell hozzá egy tükör és egy kép a helyes használathoz

Hajlamos lehet valaki azt hinni, hogy neki egy fülhallgató nem tud újat mutatni, én így voltam vele, mikor megpróbáltam először használni ezt a Samsungot. A hangszóró helyzetéből kiindulva ki lehet következtetni, hogy nagyjából hogyan kellene rendeltetésszerűen használni, de 10 perces szerencsétlenkedés után inkább a tükörhöz és egy reklámképhez fordultam segítségül, hogy rendesen beleapplikáljam a fülembe. Egyébként olyan ez mint a biciklizés, egyszer kell megtalálni a megfelelő pontot és a szöget, és utána már megy, ráadásul stabilan és fixen a fülben is marad, és baromira kényelmes.

Hogy mennyire személyfüggő mindez, az viszont már egy sokkal jobb kérdés, ugyanis valamennyire kevesebb a mozgástér ennél a fülesnél, mint mondjuk a fülbedugós szilikon borításánál. Hogy a kétféle füldugópárna lefedi-e a világ füleinek a többségét, az idővel kiderül, mindenesetre izgalmas kísérlet ez a babszerű kialakítás.

Samsung Galaxy Buds Live
Így néz ki fülben, mér ha jól vettem fel. Fotó: Lángoló

Az aktív zajszűrése imádja a forgalom hangját

Elsősorban jól szól. Nagyobb hangerőn sem zörög, és nem sistereg. A legjobb hangzást akkor lehet várni tőle, ha tényleg tökéletesen illeszkedik a fülhöz, akkor viszont tényleg jó rajta zenét hallgatni. Aki nagyon az egyedi hangzásra és beállításokra törekszik, az a telefonjával összekötve az alkalmazáson belül is módosíthatja a hangszíneket. Az is már alapkövetelmény, hogy jól szűrje a környezet zajait, miközben néhányat be is enged. Az aktív zajszűrés ugye úgy kellene, hogy működjön, hogy az idegesítő háttérzajokat, mint mondjuk a szomszédban a fúrás, vagy a monoton zúgások kiszűri, a fontosabb zajokat viszont felerősíti. A Live Buds esetében ez úgy néz ki, hogy az autók zaját olyannyira jól adagolja, hogy a lakásban ülve érdemes kikapcsolni az aktív zajszűrést, mert az ablakhoz közel tökéletesen lehet hallani az autók zaját. A beszédnél inkább jelzés értékű a hangok felerősítése, vagyis azt egyszerű észrevenni, hogy valaki hozzánk beszél, de hogy egész pontosan mit mond, azt már sokkal nehezebb megérteni, ha közben bömböl a zene. Cserébe viszont a környezeti zajokat tényleg tökéletesen kiszűri.

Az alkalmazással válik igazán tökéletessé

Sima bluetooth füleséként is jó szolgálatot tesz, viszont az igazi előnyeit akkor lehet kihasználni, ha a megfelelő Galaxy Wearable alkalmazáshoz is csatlakoztatja a felhasználó. Ekkor ugyanis sokkal jobban egyénre lehet szabni, vagy akár meg lehet keresni az egyik elveszett fülhallgatót, vagy éppen parancsikont lehet hozzáaadni, és egy gombnyomással el lehet indítani a Spotify-t. Itt lehet beállítani a zajszűrést, és azt is, hogy felolvassa-e az értesítéseket, sőt még játék mód is van, amikor a hang késleltetése minimális.

Egyszerűen nyomon lehet követni, hogy mikor fog lemerülni a fülhallgató, és az is látszik, hogy a töltőtokban még mennyi a szufla, valamint rengeteg dolgot személyre lehet szabni, mint például, hogy mennyire szeretné valaki hallani a fontosabb környezeti zajokat.

galaxy buds live
A töltőtokjában így mutat. Fotó: Lángoló

Mellesleg telefonálásra is jó

Az aktív zajszűrővel el lehet kerülni, hogy a buszon üvöltsön az ember csak azért, mert egyébként nem hallja magát, sőt ha sutyorogni nem is, de mindenképpen lehet a szokásosnál halkabban beszélni, mert a mikrofon is kiszűri a környezeti zajokat. Mondjuk a megállók nevének bemondását nem, szóval arra továbbra is érdemes odafigyelni, hogy mikor megkérdezik, hol van, ne mondja a Blaha Lujza teret, amikor még csak a Király utcánál jár. A hivatalos tájékoztató szerint érzékeli a hangfelvevő egység, mikor mozog a viselő állkapcsa, és az ekkora keletkező rezgéseket is hangjelekké alakítja, ami elsőre rossz hírnek tűnik az rágózók számára, de kipróbálva a dolgot a sima rágással nem kezd semmit. Viszont tényleg jól hallatszik minden telefonálás közben, és a vonal túlsó végén sem panaszkodott senki, hogy ne hallana megfelelően.

Tényleg nagyon gyors, szép és környezetbarát

Nagyon gyorsan csatlakozik a telefonhoz, és aztán ragaszkodik is hozzá, ameddig csak lehet. Nyilvánvalóan ez függ attól is, hogy milyen a telefon és hogyan birkózik meg a készülék a stabil bluetooth-kapcsolattal, de a Buds Live esetében nem fordult elő, hogy ledobott volna, vagy szakadozott volna.

Alapvetően én szeretem a fényes-fémes dolgokat, jobb lenne, ha színváltós is lenne, de így is azt lehet mondani, hogy a Buds Live egy nem szokványos, viszont annál szebb darab. Nem csak ahhoz képest, hogy tulajdonképpen szemétből van, hanem önmagában is szép, az meg csak külön plusz pont a Samsungnak, hogy a fülhallgató külső részei újrahasznosított anyagokból is készültek.

KOMMENT

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

De az igazi nyertes a Xiaomi, akik felkerültek a dobogó harmadik fokára.

Világjárvány idején is lehetnének koncertek a Restart-19 kísérlet eredményei szerint

A kísérletben több ezer önkéntes bevonásával tartottak koncertet a lipcsei Quarterback Immobilien Arenában.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Nagyon furcsán kell irányítani a Huawei hangzásban is erős fülhallgatóját

Leteszteltük a Huawei Freebuds Pro-t, ami zajszűrésben nagy, egy májkrémes kenyér viszont rávilágít az Achilles-sarkára.

70 ezer forintos babszemet raktam a fülembe, de nem bántam meg

Jól el lehet szórakozni a Samsung Galaxy Buds Live fülhallgatójával, és nem csak azért, mert remek rajta a zene.

Szép is, okos is – Kipróbáltuk a Huawei Watch GT 2 Pro okosórát

A Huawei új órája rettenetesen szép, és nekünk pont elég okos is.

Már nem aktivitásmérő, még nem teljesen okosóra, ez az új Huawei Watch Fit

Többet tud mint egy sima Huawei Band, de azért tudásban elmarad mondjuk az új Huawei watch GT 2 Pro okosórától a Huawei Watch Fit....

Egy vékony kis toll a Samsung Note lényege, mégsem tudja senki utánuk csinálni

A Samsung a Note-szériájával egy olyan kategóriát hozott létre, amire ha egyszer rákap valaki, akkor a rajongójává válik. A titka egyébként a több funkciós...
Audiópartnerünk

Újra a Samsung a világ vezető telefongyártója

De az igazi nyertes a Xiaomi, akik felkerültek a dobogó harmadik fokára.

a Talayapa project – Premieren és dalról dalra a Trottel új lemeze

A Trottel Records a Trottel zenekar klasszikus sorlemezeit (nem feltétlenül időrendben) elkezdte újramasterelve kiadni LP-n, tavaly ősszel a The Same Story Goes On, idén...

Világjárvány idején is lehetnének koncertek a Restart-19 kísérlet eredményei szerint

A kísérletben több ezer önkéntes bevonásával tartottak koncertet a lipcsei Quarterback Immobilien Arenában.

The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition) – Új dal és klip Rob Zombie-tól, jön a lemez is

The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy címmel február 12-én jelenik majd meg.

A Deftones újragondolta a White Pony-t – Jön a Black Stallion

Olyanok remixelték a dalokat, mint DJ Shadow, Robert Smith vagy Mike Shinoda.