Hirdetés
Hirdetés

Sadcore, nu-jazz, műfajfüggetlen elektronika, meg az utcán talált gitár – Ajánló a Reflektor Festival harmadik napjára

Holnap délután kezdődik az Akváriumban az idén első alkalommal megrendezett Reflektor Festival. A három nap alatt műfajoktól függetlenül a legizgalmasabb előadókat láthatja a közönség az Akvárium mind a négy színpadán, a fellépők közül sokan most először játszanak Magyarországon. A Reflektor első két napjáról már olvashattatok ajánlót – a pénteki napra éjfélig még nyerhettek páros belépőt – ma pedig a fesztivál utolsó, szombati napjáról ajánlunk izgalmas produkciókat!

PORRIDGE RADIO – július 16., szombat, 19:45 – NAGYHALL

Az angliai Brightonból származó, indie rock, post-punk és sadcore hatásokat vegyítő Porridge Radio 2015-ben kezdte a pályafutását, miután Dana Margolin már évek óta dalokat írt egyedül a hálószobájában. Az énekesnő egy arrafelé bevett fellépési formának számító open mic esten találkozott társaival, Maddie Ryall basszusgitárossal, Georgie Stott billentyűssel, és Sam Yardley dobossal. Abban az évben egyből két anyagot adtak ki, majd 2020 meghozta az áttörést: Every Bad című albumukat Mercury-díjra jelölték, Sweet című dalukat pedig Andrew Lloyd Webber is felvette karantén playlist-jére. A Reflektorra legújabb, május végén megjelent, Waterslide, Diving Board, Ladder to the Sky című albumukkal érkeznek.

MOSES BOYD – július 16., szombat, 20:30 – KISHALL

Feltörekvő londoni jazzdobos, dalszerző, producer, akinek első szólólemezét, a 2020-as Dark Mattert rögtön év legjobb albumait díjazó Mercury-díjra jelölték. Miles Davis Kind of Blue-ja mellett Dizzee Rascal debütáló lemezét szokta megnevezni hatásai közt és ennek megfelelően zenéjében a jazz mellett visszaköszönnek a grime, a drum and bass és a jungle elemei, ezzel 100%-os táncolhatóságot garantálva. Moses Boyd koncertjét bártan ajánljuk mindenkinek, aki szereti az eredeti megközelítésű, tartalmas zenéket, hiszen a Dark Matter valóban kivételes anyag, olyan egyedi atmoszférával, formabontó hangszerelésekkel, amik miatt egyaránt érdekes lehet a hétköznapokban inkább az elektronikáért rajongó hallgatóknak, de azoknak is, akik a borús hangulat miatt hallgatják elsősorban a rock-metal vonalat. Érdemes meghallgatni a teljes lemezt, nagyon rá lehet kattanni!

DARKSTAR – július 16., szombat, 23:30 – NAGYHALL

A brit elektronikus duó már 2007 óta dolgozik együtt, és bár kezdetben a poszt-dubstep reménységei között tartották őket számon, James Young és Aiden Whalley albumról albumra új zenei világgal lepi meg a hallgatókat, legyen szó szintipop, vagy akár elektronikus indie kísérletezésekről. A kultikus Warp Records gondozásában tavalyelőtt megjelent Civic Jams című legutóbbi lemezük pedig az elmúlt évek egyik legjobb IDM/downtempo albuma.

A.A. WILLIAMS – július 16., szombat, 23:30 – KISHALL

Kevesen mondhatják el magukról, hogy az underground körökben kultikus holland Roadburn fesztiválon debütálnak élőben, A.A. Williamsnek mégis sikerült ez 2019-ben. A multihangszeres dalszerző éveken át komolyzenét tanult, és „eredeti szakmáját tekintve” ma is klasszikus képzettségű zongora- és csellóművész, és mindez talán így is maradt volna, ha tizenéves korában nem botlik bele a Deftones zenéjébe. Gitározni is véletlenül kezdett el, miután talált egy hangszert az utcára kidobva. Eddig két EP-t, egy teljes albumot, és egy feldolgozáslemezt jelentett meg, hátborzongatóan intim és őszinte dalai egészen különleges atmoszférát garantálnak majd szombaton.

További nevek a harmadik napon: Nightmares On Vax (DJ Set), Whispering Sons, Jazzbois, The Devil’s Trade, iamyank, Galactic Jackson, Böbe, Kristoaf, Laiho, Bernáthy Live, DJ Gandharva & Von Yodi, Sophie M, Musspell

Ha szívesen fedeznél fel új zenéket és előadókat, de első ránézésre sok a fellépők között az ismeretlenül csengő név, akkor sincs gond. A Reflektor Festival és a Lángoló közös játékán most a fesztivál minden napjára páros belépőt nyerhet egy-egy olvasónk. Semmi más nem kell tenned, mint a lenti kérdőívben megválaszolnod azt a kérdést, ki az, akinek a koncertjét a legszívebben megnéznéd a fesztivál első napján.

Nem kötelező, de örülünk, ha megosztjátok ezt a cikket, vagy kommentben ajánljátok a játékot azoknak, akiket szívesen magatokkal vinnétek a koncertre. A játék utolsó fordulója július 14.-án, csütörtökön éjfélig tart, a nyerteseket e-mailben értesítjük. A sorsolás után a beérkezett e-maileket, és a kapcsolódó adatokat töröljük az adatbázisból.

Teljes program és további információk a Reflektor Festival weboldalán! A fesztivál hátteréről nemrég megjelent interjúnkban olvashatsz.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,440KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk