Hirdetés
Hirdetés

Rózsaszínű kádban zenél a Kerekes Band

kerekeswaszlavik_IMG_4912.JPG

Egészen sajátos szürreális utazásra visz minket a 80-as évek undergroundjának ikonikus alakja és a hazai világzene egyik éllovas zenekara. Waszlavik Gazember László és a Kerekes Band új dalában, a Rózsaszínű kádban a körúton és a vidámparkon át egészen a Holdig merészkedik.

A klasszikus Waszlavik-szerzemény, a Rózsaszínű kád (avagy az Egy rózsaszínű káddal) 1991-ben jelent meg. Gyerekként ekkor hallották először a Kerekes Band tagjai is. „A 90-es évek elején Waszlavik volt a mi Nirvanánk. Elutasított mindent, ami nyálas volt vagy populáris, és bátran kimondta, hogy a tévéműsorok nem szólnak másról, csak egy nagy rakás sztár vinnyogásáról. Művészete nagy hatással volt ránk” – mondta Fehér Zsombor, a zenekar vezetője.

Gazember és a Kerekes Band együttműködése a közös gyökereknek is köszönhető. Mindketten népzenei indíttatású zenét játszanak, és nem félnek a kísérletezéstől. Ahogy a rock-sámán használt először elektromos citerát, úgy a Kerekes Band tagjai találták ki, hogyan szólalhat meg a furulyán és a kobzán a wah-wah pedál és más zenei effektek. 2011-ben közösen adták elő a Magyar Dal Napján az egyik legmagyarabb dalt – a szintén Waszlavik szerzemény – Hier ist mein Auto című avangard pop slágert.

„A Rószaszínű kád szövege leginkább egy Salvador Dali-festményhez hasonlítható, amihez jól passzol a reggae alapokkal megtámogatott furulyás-kobzás-brácsás pszichedelia.” – mondják.

A dal július 12-én jelenik meg kizárólag online felületeken: az iTunes, Deezer, Spotify, Google Play szolgáltatásokon. Július 4-én koncert a Koboci Kertben – vendég: Waszlavik Gazember

Advertisement
38,935KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,670FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló