Hirdetés

Rögtönzött pszichedelia – Alaiyenna címmel érkezett új dal a Kajgūn első albumáról

A Kajgūn egy pszichedelikus jazz-metál zenekar, mely kizárólag és teljesen improvizatív zenét játszik. A négyes a free jazz felfogásával nyúl a metál és a pszichedelikus zene elemeihez, a hangsúlyt a szépségre és az összhangra helyezve. (Fotó: Bands Through The Lens)

Köszönhetően annak, hogy a Kajgūn mátrixát alkotó Vanta és Modef zenekarok tagjai sok éve ismerik egymást és együtt zenélnek, a közös improvizáció stúdió- és koncertkörülmények között is egyaránt működik. Előbbire jó példa szakmai körökben lelkes visszhangot keltő, tavaly megjelent Maorey című EP, mely 2020-ban jelent meg, utóbbira pedig a zenekar bemutatkozó koncertje a 2020-as Fekete Zaj fesztiválról.

A Kajgūn 2021 júliusában rögzítette Daogoad című bemutakozó lemezét, melynek különlegessége, hogy egyaránt kiadásra kerül hang és videó formájában is, a megjelenés várható időpontja jövő február! Az első albumon a zenekar tovább tágítja eddig megismert zenei horizontját, és a korábbiaknál is bátrabban kísérletezik, legyen szó műfaji határokról, dallamokról, vagy ritmusokról.

A Daogoad második előfutáraként most Alaiyenna címmel érkezett egy tíz percnél is hosszabb dal, amit a 2021. július 21.-én rögzített a Csend stúdióban, természetesen a helyszínen rögtönözve. A felvételen Söptei Balázs gitározik, Mesterházy Győző dobol, Tóth Ádám theremin és elektromos hegedűn, Czimmermann András pedig szaxofonon, illetve más fúvós és billentyűs hangszereken játszik.

Ptahfraw Nowmuuz (az első tétel a Daogoad lemezről) élő stúdió videó itt nézhető meg, a Maorey EP-t itt találjátok!

További információk a Kajgūn Bandcampjén és Facebook-oldalán!

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk