Hirdetés

Rögtön össze is nyomogattuk a Samsung újdonságait

Mikor életemben először volt nálam teszten hajtogatható telefon, mindenki azt kérdezte, hogy ennek az egésznek mi az értelme, vagy hogy nem idegesít-e középen a kijelzőn az a kis hupli, illetve, hogy mégis mi kerül egy telefonon ennyire. Azóta eltelt néhány év, túl vagyunk néhány generáción, és most, hogy a Samsung bemutatta a két új összehajtható telefonját, minden kérdésre tudom a teljesen releváns választ.

Mindkét eszköznek megvan az a lényege, amiért van értelme annak, hogy összehajtható, a hupli egyre nehezebben észrevehető, és egyáltalán nem zavaró, az ára pedig elsőre tűnik soknak, de mindjárt kifejtjük, hogy végiggondolva, miért jó ár/érték arányban. Az viszont kétségtelen, hogy egyik telefon sem lesz tömegtermék, de nem is ez a célja. Mégis jól látszik, hogy igenis van rá kereslet, 2021-ben például világszerte 10 millió hajtogatható telefont adott el a Samsung.

A telefonok csúcsa, azaz a Galaxy Z Fold 4

Igazából erre az eszközre tulajdonképpen szitokszó az, hogy telefon. Ez az a fajta üzleti eszköz, ami akár a Note-szériának lehet a másik méltó utódja az S-széria Ultra készülékén túl.

Azért nem telefon, mert legalább három eszköz egyben, és mindháromnak tökéletesen használható. Egyszerre okostelefon, tablet és számítógép. Igen, nyilván vastagabb, mint egy átlagos telefon, cserébe viszont mikor volt olyan, hogy elfért egy tablet az ember zsebében? Arról nem is beszélve, hogy valóban olyan erőgép, amit tulajdonképpen napi munkára nyugodtan használhat az ember, mert bírni fogja.

A Samsung Galaxy Fold 4, amikor éppen akár egy tablet is lehetne, illetve a Watch 5. Fotó: Lángoló

A fentieket eddig is tudta a Fold, a negyedik generációra viszont kijavította a Samsung azokat az apróságokat, amik esetleg hiányérzete lehetett eddig az embernek. Nagyobb lett az akkumulátor, ami azt jelenti, hogy valóban minden gond nélkül lehet használni egész nap, és a hosszabb képernyőidőt is bírja majd. Vagy éppen ott a kamera, hiszen ha már egy ilyen eszköz van az ember kezében, akkor attól a lehető legjobb fotózási élményt várja el, joggal. Sokat javult az előző generációhoz képest az éjjeli fotózás, a Fold 4-be pedig egy 12 MP-es, egy 50 MP-es és egy 10 MP-es, 30x zoomra képes lencse kapott helyet.

A Z Fold 4 azoknak lehet jó választás, akiknek állandóan a kezében van valamilyen okoseszköz. Bármikor és bárhol rájuk törhet, hogy meg kell válaszolni nagyon gyorsan egy e-mailt, bele kell nyúlni egy táblázatba, vagyis akiknek nem olyan a munkája, ahol teljesen ki lehet kapcsolni, és fontos az is, hogy a munkahelyi bizalmas adatokat a legnagyobb biztonságban tudják, ugyanakkor az is fontos számukra, hogy mikor kikapcsolódnak, akkor kényelmesen, nagyobb képernyőn tudják ezt megtenni.

Hajtogatható telefonok hajtogatva, és az új fülhallgatók.

Egy telefon, amit mindenki megnéz, kivéve, aki használja

A Galaxy Z Flip 3 kapcsán megírtam, hogy mennyit segített az az eszköz, hogy kevesebbet nyomogassam feleslegesen a telefonomat, ugyanis egy csomó élethelyzetben pont elég volt az, hogy az értesítésben láttam, hogy ki írt, vagy hogy nem történt az égvilágon semmi, és pont az az egy kinyitás az a mozdulat, ami miatt mindig átgondoltam, hogy valóban meg akarom-e nézni azt a lényegtelen dolgot, amiről úgy gondoltam, hogy fontos. Spoiler: Általában nem.

Na ez a Galaxy Z Flip 4 után még inkább igaz lesz, ugyanis itt is azon a két dolgon javítottak a legtöbbet, ami valószínűleg a legtöbb felhasználót, köztük engem is stresszelt. Az egyik az egy valódi úgynevezett „first world problem”, vagyis hogy az elemlámpát nem lehetett elérni a telefon kinyitása nélkül. A másik ennél eggyel lényegesebb, vagyis hogy még hasznosabbak legyenek az értesítések, és az előlapi widgetek annak érdekében, hogy valóban kevesebbet kelljen kinyitni a telefont. Na nem azért, mert ne bírná, sőt nyilvánvalóan megint fejlesztettek a zsanérokon, hogy még több nyitogatást bírjon.

Ebben a pozícióban tökéletes videóhívásokhoz a Z Flip 4

Mostantól nem csak azt lehet elolvasni, hogy valaki írt a Messengeren, de azt is, hogy mit. Vagy éppen a reptereken a beszállókártya beolvasásához és a QR-kódhoz sem kell már kinyitni a telefont, és sokkal több funkció érhető el az elülső kijelzőn.

Itt is javítottak a fotózási képességeken, ami pedig már csak azért is volt kézenfekvő, mert ezt a telefont valójában az Isten, vagyis a fejlesztőmérnökök is arra teremtették, hogy mondjuk vloggolni vagy videócsetelni lehessen vele, köszönhetően annak a félig nyitott állásnak.

A Z Flip azoknak jó választás, akik egy valóban különleges megjelenésű telefonra vágynak. Akik szeretnék újra a zsebükben hordani a telefonjukat. Ezzel a telefonnal úgy nem marad le az ember az online életéről, hogy közben azért mégiscsak kevesebbet nyomogatja a telefonját, de minden fontos történésről értesül. Jó azoknak, akik sokat használják videócsetelésre a telefont, előszeretettel fotóznak, szelfiznek vagy vesznek fel videókat.

Te milyen állat módjára alszol?

Megérkezett a Samsung Galaxy Watch5, ami 40 és 44 mm-es, illetve a Watch5 Pro is, ami 45 mm-es verzióban, több színben elérhető. Az okosórában az egészségfunkciókat fejlesztették leginkább és tökéletesítették. Vagyis sokkal komplexebb és pontosabb információt kap a viselője az egészségi állapotáról, de ami ennél is izgalmasabb, hogy itt nem áll meg az egész, ugyanis ennek megfelelően tippeket és osztogat, motivál és segít jobban odafigyelni az egészségre. Már ha valaki ezt igényli, aki annyira nem, azt kéretlenül nem zaklatja.

Egyébként érdemes igényelni, mert abból például olyan izgalmak derülnek ki milyen állatként alszik, és más tippeket és ötleteket oszt, a rozmároknak, pingvineknek vagy éppen az oroszlánoknak. Vagy nem elég, hogy megmondja a testösszetételt, de rögtön előáll néhány ötlettel, hogyan lehet ezen javítani. Nem csak tippeket ad, de azon végig is vezeti a viselőjét.

Jóval strapabíróbb lett az üveg, ez azoknak jó hír, akik nem kímélik az órát, mikor sportolni indulnak, vagy a mindennapokban is előfordul, hogy a nagy hadonászásban néha ennek-annak nekiütődik az óra kijelzője. Jó hír az is, hogy nem elég, hogy nagyobb lett az akkumulátor, de gyorsabban is töltődik.

Íme az új Galaxy Watch

Egy buliban méhzümmögést hallgatni

Nem igazán túlzok, hogy milyen tesztnek vetették alá a bemutatón a Galaxy Buds2 Pro fülhallgatót. Valóban az történt, hogy a zajszűrés demonstrálására a bemutató közepén kitettek két babzsákot, a plafonra vetítettek egy rétet, és azt hallgattam, ahogyan egy méhecske zümmög, vagy madarak csicseregnek, miközben a teremben mindenki hangosan beszélgetett. Alapvetően egy külföldi kolléganő nevetésére állnak attól a Samsung fejlesztői, hogy ezt sikerrel abszolválják.

A Galaxy Buds2 pro

A Buds2 Pro kisebb lett, és ami ennél is izgalmasabb, hogy 24 bit Hi-Fi hangzásra képes, ez teljesen új a fülhallgatóknál, és 256x több hangadatot jelent mint a 16 bit. Ezt is teszteltük, és már Spotify-jal is valóban érezhető volt a különbség, de ami igazán izgalmas, az a surround hangzás, amikor valóban onnan jön a hang, ahonnan mondjuk egy filmben látjuk.

Árak és elérhetőség

A Galaxy Z Flip4 prémium kivitelezésével lefedi a felhasználók valamennyi stílusigényét: a korábbi Lila és Grafit színek mellett az eszköz új színekben, Rózsaaranyban és Kékben lesznek elérhetőek. A Galaxy Z Fold4 és az álló tok S Pennel kifinomult színekben, Szürkészöld, Bézs vagy Fantomfekete kivitelben lesz elérhető.

Magyarországon a Galaxy Z Fold4 256GB 779 990, az 512GB-os változat 839 990 forintos, az 1 TB-os 944 990 forintos, míg a Galaxy Z Flip4 128 GB 479 990, a 256GB-os változat 499 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el.

A Galaxy Buds2 Pro három teljesen új lágy és semleges árnyalatban – Grafit, Fehér és Lila színben –, 99.990 forintos ajánlott fogyasztói áron elérhető. A Galaxy Buds2 Pro augusztus 25. 23:59 óráig előrendelhető. A készülék értékesítése augusztus 26-tól indul.

A Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4 augusztus 10., 15 órától, augusztus 25., 23 óra 59 percig előrendelhetőek, a készülékek augusztus 26-tól a kerülnek a boltokba. A Galaxy Z Flip4, a Galaxy Z Fold4 és a Galaxy Buds2 Pro előrendelési promóciójáról a termékek weboldalain tájékozódhatnak.

Galaxy Z Flip4: https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-flip4/buy/

Galaxy Z Fold4: https://www.samsung.com/hu/smartphones/galaxy-z-fold4/buy/

Galaxy Buds2 Pro: https://www.samsung.com/hu/audio-sound/galaxy-buds/galaxy-buds2-pro-bora-purple-sm-r510nlvaeue/

Azok a vásárlók, akik előrendelik a Galaxy Z Flip4-et vagy a Galaxy Z Fold4-et, egy év ingyenes Galaxy Z Premier Szolgáltatást kapnak, amely 51 országban nyújt védelmet a leejtés vagy a megrepedt képernyő ellen a Samsung szakértői támogatásával.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk