Hirdetés

Rockzenekarok képviseltetik magukat legnagyobb számban a Play Stage tehetségkutató versenyén

efott.jpgMár lehet szavazni a Play Stage tehetségkutató verseny résztvevőire, és a tét nem kisebb, mint fellépési lehetőség az ország legrégebbi fesztiválján, az EFOTT-on. A versenyt a fesztivál főszponzora, a Budapest Bank indította főiskolai és egyetemi zenekaroknak, amelyek május 30-ig jelentkezhettek két youtube videóval a Play Stage Facebook alkalmazásán. Szavazni ugyanitt lehet, első körben június 11-ig.

Sokszínű mezőny jött össze a versenyen induló több mint 50 csapatnak köszönhetően. Többségük még csak most próbálgatja szárnyait, de akadnak köztük gyakorlott koncert- és fesztivál zenekarok is: van olyan együttes, amely fellépett már az EFOTT-on, és olyan is, amely többször zenélt a Republic előzenekaraként. Néhányan külföldi színpadokon is állhattak, koncerteztek például Ausztriában, Szlovéniában és Angliában. Több együttes saját lemezzel büszkélkedhet, és más zenei tehetségkutatóból – köztük egy népszerű tévés versenyből is – ismerősek lehetnek egy-egy bandának a tagjai. Sokan indultak feldolgozásokkal, a jelentkezők nagy része azonban saját dalokkal nevezett a versenyre. Pár együttes a ’90-es évek világából merít, legtöbben mégis a legfrissebb zenei trendeket követik: a jelentkezők főként a pop, rock, punk és alternatív zenei irányokat képviselik, de volt, amelyik „lángosmetálként” definiálta zenei stílusát.

A június 11-ig zajló közönségszavazáson az 5 legtöbb szavazatot begyűjtő együttes már biztosan felléphet a fesztiválon – ahogy az az 5 csapat is, amelyeket az EFOTT, a Universal Music és a Budapest Bank képviselőiből álló zsűri választ ki. A zsűritagok között van továbbá Borcsik Attila, más néven DJ Izil is, a Petőfi Rádió programszerkesztője, több fiatal befutott zenekar felfedezője. Hogy ki lesz a verseny legjobbja, a szavazás második fordulójában dől el: amelyik zenekar a legtöbb voksot kapja a 10 döntős közül, az játszhat június 29-én szombaton este Péterfy Bori előtt az EFOTT nagyszínpadán. 

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.