Hirdetés

Road, Frenk, Manoya és még sokan mások a héten a Zöld Pardonban

road.jpgItt van az e heti koncertprogramja a budapesti Zöld Pardonnak. Június 4. és 8. között olyanok lépnek fel a szórakozóhelyen, mint Manoya és Marge, Frenk, az Elefánt, a Road és még sokan mások. A hajtás után részletes ajánló található a heti fellépésekről.

Leander Rising június 4. 20.00

Belépő: 600 Ft

Köteles Leander „One man band“-ként debütált néhány évvel ezelőtt és sokáig csupán az „internetes gerilla-marketing csodájának“ tartották a rockerek, mára azonban bebizonyította: valódi zenekart toborzott és bizony évek óta erősíti a helyét a hazai koncertpiacon. A nemzetközi piacok felé kacsintgató csapat – soraiban a valóban világjáró gitárvirtuózzal, Vörös Attilával (Nevermore, Jeff Loomis) – a napokban új videóklipet forgatott, amely a werkfilmje alapján erőteljesen eltér a csapat korábbi anyagaitól. A kliphez tartozó dalt mindenesetre a ZP-ben is eljátssza a csapat kedd este.

Manoya & Marge június 5. 19.00

Belépő 400 Ft, diákigazolvánnyal ingyenes.

Nyugodtan hívhatjuk Érzékeny és Érdekes Lányok Csúcstalálkozójának a szerdai koncertet, mivel az elmúlt évek két legizgalmasabb hazai női produkciója lép színpadra egymás után! A Manoya név Hodosi Enikőt, a NEO frontleányát takarja, aki „anyazenekarának“ megszólalásánál jóval akusztikusabb és éteribb anyagot készített (Lázár Tibor a.k.a OCCAM Zagar-dobos produceri parancsnoksága alatt) és néhány órája el is nyerte vele „Az év alternatív albuma“ díjat az idei Fonogram díjkiosztón! Az anyagot csupán néhány alkalommal hallhatta eddig élőben a közönség, tehát több szempontból is ünnepi lesz a szerdai koncert.

A bemelegítés hálás feladatát végző Marge (Mészáros Zsuzsanna) még az „ifjú titán“ kategóriában fut, bár több mint két éve van jelen a hazai koncertéletben triphop-os, jazz-es, soulos izgalmas muzsikájával (arról nem beszélve hogy a legendás Realistic Crew utolsó felállásának is tagja volt.) A szervezők arról is gondoskodtak hogy ne csak a színpadon legyenek nagy mennyiségben M kezdőbetűs nevű hölgyek, hanem a Zöld Pardon teljes területén: a belépés diákigazolvánnyal ingyenes, az „M“ kezdőbetüs lányok ajándék Mojitot kapnak! – személyi ellenében. Vezetéknév is ér!

Frenk & Elefánt június 6. 19.00

Belépő: 400 Ft, amely teljes egészében lefogyasztható.

A Zöld Pardon idei szezonjának egyik legizgalmasabb hazai párosítása: Frenk, az andogrün trubadúr és a szövegcentrikus underground néhány hónapja üstökösként feltűnt sztárja, az Elefánt egy este, egy színpadon.

Frenk dobosként kezdte, eleinte jazz- és blues-zenekarokban tolta, az ezredforduló környékén a Hiperkarma bőrjei mögött ismerte meg a szélésebb közönség. Itt derült ki hogy hősünknek hangja is van, a nem kevés veleszületett exhibicionizmus mellett: eleinte csak 1-1 számra jött előre – anno ez az egy dal Prince Purple Rain c. klasszikusa volt – majd az évek során dalok egész csokrát érlelte meg magában két szólólemez formájában. Frenk kivételes előadói képességét mások is felismerték: a Budapest Bárnak alapítása óta tagja, de sokszor hívják különböző projektek-tematikus estek műsorába a „magyar rockandroll Paudits Bélába oltott David Bowie-ját“.

Az Elefánt 2011 decemberében mutatkozott be szélesebb közönség előtt: a zenekar Magányos című számához a Kodály Method projekt készített klipet, mely pillanatokon belül nagy siker lett, s melyet aztán az ugyancsak a Kodály Method által szervezett debütáló koncert követett. A jól sikerült fellépés végképp szükségessé tette az Elefánt kibővítését: a hattagúvá vált zenekart a már említett két alapítón kívül is csupa remek, figyelemreméltó múlttal és sajátos karakterrel rendelkező zenész alkotja. Az együttes Kék szoba címmel 2012 nyarán jelentette meg első, öt dalt tartalmazó lemezét, melyet Vérkeringő címmel követett az első „igazi album. „A Kék Szobát a korai duettekből hangszerelt melankolikus, steril elgondolkodtatásnak szántuk. Ezzel szemben a Vérkeringő lesz az a lemez, ahol nyugalmat megtöri a düh, ahol a melankólia inkább monumentális formában jelenik meg, ahol elszabadulnak az őrület energiái, s az egész mégis marad feszes és precíz. Mint egy elegáns elmebeteg a cigarettázás közben a Duna parton…Vérkeringő. Azt szeretnénk, ha a dalaink erős érzelmeket váltanának ki. Amikor a szerelem szó elhangzik, akkor legyen gyönyörű és fájdalmas. Legyen valódi.“ – mesélik a zenekar tagjai.

És még egy jó hír a végére: a belépőjegy (400 Ft) teljes egészében lefogyasztható (kupon a kapunál)

Road, előzenekar: AWS, június 7. 19.00

Belépő: 600 Ft

A Road zenekar 2006-ban lépett fel először a Zöld Pardonban, „hivatalos“ karrierjének harmadik esztendejében és mi már akkor tudtuk: ez a csapat meg sem fog állni a csúcsig. És bizony igazunk lett: az elmúlt évek teltházas bulijai mind-mind egy lépést jelentettek, idén megjelent „Tegyük fel…“ c. korongjuk pedig már a megjelenés előtt aranylemezes lett a sok előrendelésnek köszönhetően. És bár a csapat zenéje nem keresi a kompromisszumokat, tavaly azt is megtudtuk, hogy a srácok szíve a helyén van: elsőként csatlakoztak „Ötcsillagos fesztivál“ című rendezvényünkhöz, amelynek célja tanszerek gyűjtése volt rászoruló kisiskolások számára és bizony maguk is egy kisebb osztály felszerelésére elégséges cuccal érkeztek a rendezvényre. Idén nem volt hozzájuk extra kérésünk: elég ha a szokásos mázsás riffeket és óriási hangulatot hozzák magukkal!

Iron Maidnem, 213 Slayer Tribute Band június 8. 19.00

Belépő: 600 Ft, ajándék korsó borsodival

A szombat este a Zöld Pardonban a heavy metal műfaj legnagyobbjai előtti tisztelgéssel telik: két igazán ütős cover band követi egymást a színpadon az Iron Maiden dalait feldolgozó „Iron Maidnem“ és a Slayer dalait játsszó „213 Slayer Tribute Band“ személyében.

Az Iron Maidnem története már-már önmagában is olyan hosszú és szövevényes, mint az „anyazenekaré“: a csapat Szolnokon alakult a kilencvenes évek derekán „helyi hősökből“, akik olyan legendás thrash-power metal csapatokban nyomták, mint az Exit vagy a Lady Machbet. A zenekar  hangzásban-megszólalásban  és a látványelemekben (háttérvásznak, Eddie-bábuk) egyaránt tökélyre fejlesztette az eredeti csapat világának megidézését, így koncertjük erősen ajánlott mindazoknak, akiknek nincs cérnájuk kivárni hogy a Maiden ötévente nagy duzzogva útnak induljon.

A 213 Slayer Tribute Band a látvánnyal szemben inkább az intenzitásra és a repertoárra helyezi a hangsúlyt: a banda közel 50 (!!!) Slayer dalt tart műsoron a csapat valamennyi korszakából és azokat igyekszik az eredetiekhez hű precizitással reprezentálni élőben is!

A szombati metálünnep hangulatának megalapozásához a szervezők minden belépő mellé egy korsó sört biztosítanak ajándékként, e mellett pedig az este során 10 db belépőt sorsolnak ki a szezon legnagyobb metal dobására, a június 24-i Testament koncertre.

További információk:

ZP Facebook: https://www.facebook.com/zoldpardon?fref=ts

ZP Web: www.zp.hu

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.