Hirdetés

River – Premieren a Nagy Emma Quintet új klipje

Low Frequency Oscillator címmel mutatja be a Nagy Emma Quintet legújabb lemezét október 27-én az Opus Jazz Clubban. Az új albumról a River című kortárs jazzballadához érzékeny tónusú videót készítettek.

„Ahogy a lemez összes dala, a River is próbáról próbára nyerte el végleges formáját. Egy alap kompozíciót kibontva, mindannyian beletettük az elképzeléseinket. Így született meg ez a ballada, ami egyfajta mozdulatlanságot akar megjeleníteni. Egy kifeszített, átlátszó anyag”

– meséli a dalról Nagy Emma, a zenekar énekesnője.

A lemez megjelenésével párhuzamosan a zenekar három részből álló videósorozatot is publikál, melynek az első állomása a River. Az élőben rögzített anyag kreatív koncepciójáért Scholtz Kristóf rendező-operatőr felelt. A videó lágy tónusú képekkel komponálva érzékenyen követi a dal dramaturgiáját

A 2018-ban alakult Nagy Emma Quintet már az alapítás évében elkészített egy négy számból álló EP-t, 2019 elején pedig a nemzetközi zsűri szavazatai alapján megnyerték a Müpa Jazz Showcase szakmai díját. Első lemezük, a saját szerzeményeket tartalmazó Set to Face is ebben az évben jelent meg. Második nagylemezük, a 2020 nyarán rögzített LFO (Low Frequency Oscillator) egy letisztult zenei világot mutat be, melyben egyszerre érződik a huszadik századi jazzéneklés hagyománya és napjaink zenei világa.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,441KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk