Hirdetés
Hirdetés

Rettegés az elvárásoktól – Itt egy új Úrfi-dal

urfi-promo01-b-kicsi.jpg

Január legelején érkezik az Úrfi bemutatkozó albuma a Koszorúk. Erről korábban már hallhattatok nálunk két dalt is, most pedig itt a harmadik, ami a Rengeteg címet viseli. A magát szövegcentrikus- panaszkodóspopnak aposztrofáló zenekar stílusát tekintve elég eklektikus albumot ígér. Pop, punk, alter, folk, de még hardcore hatások is fellelhetőek lesznek a lemezen. A közreműködő zenészek is meglepő választások lehetnek. Olyan énekesek segédkeztek egy-egy dalban, mint Nagy Viktor, a hazai hardcore/punk színtér egyik legjelentősebb zenekarának, a Téveszmének a frontembere, vagy a török hatásokkal átitatott Tündérvese énekese Szeiler Bálint. A most megjelenő dal, csakúgy mint a teljes album, a megfelelési kényszer különböző hatásait boncolgatja. Száraz Bence, énekes, gitáros a következőket mondta a dalról:

A Rengeteg azt a szituációt dolgozza fel, amikor valaki annyira retteg attól, hogy nem tud eleget tenni az elvárásoknak, hogy inkább elébe megy a bajnak, és előre közli mindenkivel, hogy ő márpedig rossz. Hátha sikerül a léc alatt átbújni. Aztán ha tényleg zátonyra fut egy-egy személyes kapcsolat, akkor elég az embernek csak széttárnia a karját, hogy “én megmondtam”. Persze ettől valójában senkinek nem lesz jobb, de mennyivel kényelmesebb a felelősséget a gyarló emberi természetünkre hárítani. Könnyebb kitenni egy táblát az erdő elé, hogy “Ne menj be, mert eltévedsz”, mint kipucolni és visszatartani, a burjánzó növényzetet.

A dal már ismerős lehet azok számára akik korábban hallották élőben az Úrfit, de akinek esetleg idáig nem lett volna alkalma, az pótolhatja február 8-án a kuplungban. Ez az alkalom több szempontból is különleges lesz a zenekar számára, ugyanis a korábban Száraz Bence szólóprojektjéből felfejlődött zenekar ekkor mutatkozik be
először teljes felállásban.

A kislemez borítója:

23622034_2476818529123774_6517711725082446338_n.jpg

A poszt megjelenését a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg

spot_img

Kommentek

[gs-fb-comments]
37,440KedvelőTetszik
2,930KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló