Hirdetés
Hirdetés

Részegen okozott balesetet, beperelte a koncerthelyszín kocsmáját

Egy Marilyn Manson-koncertről tartott haza a 26 éves Daniella Leis Kanadában, mikor balesetet okozott. A nő belerohant egy házba az autójával 2019 augusztusában, az ütközés következtében eltörte a gázcsövet, ami pár perccel később robbanáshoz vezetett. A balesetben heten sérültek meg, négy lakóház pedig lakhatatlanná vált. A nő és édesapja szerint nem csak ő a felelős a történtekért.

Hirdetés

A rendőrségi nyomozás lezárult

A rendőrség szerint Leis túl sok alkoholt fogyasztott, 2021-ben három év börtönbüntetésre ítélték a történtek miatt. A balesetben 15 millió dollárnyi kárt okozott, az érintettek pedig jelezték, hogy ezt szeretnék behajtani az elkövetőn, ezért Leis, és édesapja, akinek a nevén volt az autó, emiatt újabb perek elébe néznek. Ők azonban ellenkeresetet nyújtottak be, méghozzá a koncerthelyszín büféit üzemeltető vállalkozás, az Ovations Ontario Food Services ellen.

Elgondolkodtató érvelés

Az apa és a lánya egy meglehetősen furcsa, de mindenképpen izgalmas megközelítésben arra jutottak, hogy valóban nem kellett volna ennyit innia Leisnek, de szerintük ez nem csak a nő hibája. Szerintük ugyanis az italt forgalmazóknak, az engedélyüket biztosító Liquor License Act értelmében sokkal többet kellett volna tenniük Leis biztonságáért. Az érvelés szerint ugyanis a cég „tudta, vagy tudnia kellett volna, hogy ha alkoholt szolgálnak fel a nőnek, az ittas vagy részeg lesz” szerintük emiatt képzett személyzetnek kellett volna figyelnie a távozók ittas állapotát. Ellenőrizniük kellett volna, hogy a nő hogyan próbál hazajutni, és meg kellett volna akadályozni, hogy ilyen állapotban autóba üljön. A kereset szerint ha a nőnek kártérítést kell fizetni, akkor az italt áruló cégnek legalább be kell szállni a költségekbe.

A keresetre még nem reagált a büféket üzemeltető vállalkozás, mindenesetre ha ebből valóban per lesz, az érdekes precedenst hozhat arra vonatkozóan, hogy valóban képes-e egy ittas ember mérlegelni azt, hogy képes-e hazavezetni azokban az országokban, ahol nem zéro tolerancia van érvényben a jogszabályok szerint, illetve hogy egy szórakozóhely biztonsági embereinek felelősége meddig terjed.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók