Hirdetés

Republikánus politikust perel az Eye Of The Tiger szerzője

Newt Gingrich, amerikai republikánus politikus az elnökjelöltségért folytatott, jelenleg is tartó kampányában rendszeresen a Survivor zenekar mindenki által ismert slágerére, az Eye Of The Tiger című dalra szokott bevonulni, ez pedig egyáltalán nem tetszik a Rocky III című film betétdalaként világhírűvé vált szám egyik szerzőjének, Frank Sullivannek. A Survivor alapító gitárosa most cégén keresztül szerzői jogai megsértése miatt beperelte a politikust, aki állítása szerint semmiféle engedélyt nem kért tőle a dal felhasználásához.

Sullivan egy illinoisi szövetségi bírósághoz fordult az ügy miatt, kérvényezve, hogy tiltsák el a politikust a dal további használatától, valamint hogy kötelezzék a keletkezett károk megtérítésére. Newt Gingrich szóvivője ezidáig nem reagált az ügyre.

Az 1978-ban alakult, és azóta tucatnyi zenésszel felálló Survivor messze legnagyobb slágere az 1982-ben megjelent Eye Of The Tiger, amit Frank Sullivan és az együttesből azóta már kilépett Jim Peterik írtak, kifejezetten Sylvester Stallone kérésére, a Rocky harmadik részéhez. A dal első volt a Billboard százas listáján és óriási siker lett az egész világon, Grammy-díjat nyert, és Oscar-díjra is jelölték, aminek köszönhetően az együttes szintén ’82-ben megjelent, és szintén Eye Of The Tiger című albuma is szép sikereket ért el, az amerikai albumlista második helyéig jutott. A Survivor sem korábban, sem ezt követően még csak a közelébe sem tudott éri az ezzel elért sikerének.

Az alábbi videón Newt Gingrich bevonulása látható az Eye Of The Tigerre egy tavalyi konferencián.

Ez pedig itt az eredeti dal és videoklipje, ha esetleg létezne a földön olyan ember, aki még nem hallotta volna, vagy ne tudná miről van szó a címe alapján.

Kommentek

37,441KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló