Hirdetés

Rekviem a háztetőkön – Újabb dallal jelentkezik Hajós Kristóf Amszterdamból

Lángoló Premier

Elközömbösödés, szívet keményítő és tompító traumák – ez a központi témája Hajós Kristóf, a The Unbending Trees hét év hallgatás után visszatérő énekese angol és magyar nyelven is megjelent új felvételének. A Dancing to Sirens / Rekviem (a háztetőkön) a június 12-i lemezboltok napján – a független lemezboltok előtt tisztelegve – már kijött kazettán a Klinik gondozásában, június 16-tól pedig a streamingszolgáltatók kínálatában is elérhető. A kislemezen helyet kapott a francia producer, Franck Garcia remixe is.

Amszterdamban minden hónap első hétfőjén, pontban délben megszólalnak a légvédelmi szirénák. A hang, ami a veszély közeledtére hívná fel a figyelmet, hétköznapi háttérzajjá csendesedett. Így közömbösödünk el, szokunk hozzá, és fogadjuk el egy idő után természetesnek a fenyegetéseket. Az elmúlt pár év rengeteg traumát hozott számomra, ami meg is keményített, de el is tompított. Ezekkel táncolok egy tiszteletkört a dalban

– mondja az angol nyelven Dancing to Sirens, magyarul Rekviem (a háztetőkön) címmel frissen megjelent felvételről a néhány éve Hollandiában élő Hajós Kristóf, az egykori The Unbending Trees énekese, aki hét év hallgatás után idén februárban tért vissza a zenei életbe.

A friss megjelenéssel Hajós Kristóf már a harmadik dalt jelenteti meg az idén ősszel érkező nagylemezéről, amelyen szerzőtársa, az egykori Heaven Street Seven basszusgitárosa, Németh Róbert írja a 10-12 dal hosszúságúra tervezett nagylemez zenei anyagát. Bár az albumformátumot sokan már temetik, de a szerzőpárosnak az alvás és az álmatlanság tematikáját körüljáró kvázi konceptlemez teszi kerekké a produkciót. A várhatóan novemberben érkező album zeneileg eltávolodik a The Unbending Trees zongoraalapú hangzásvilágától, azonban alapvető értékeit megtartva viszi tovább az intim hangulatú, elegáns, csendes-akusztikus zenei világot és az önelemző hangvételt.

A Dancing to Sirens / Rekviem (a háztetőkön) kislemez a múlt hétvégi Lemezboltok Napja alkalmából a szokásoktól eltérően előbb jelent meg kézzelfogható hanghordozóként, magnókazetta formájában, amelynek „B” oldalán a francia elektro producer, Franck Garcia remixe is meghallgatható; Franck-kal még 2007-ben, Ben Watt Strange Feeling kiadójánál találkozott Kristóf, azóta terveztek egy közös produkciót. A streamingszolgáltatók kínálatában június 16-ától érhető el a kislemez. Eközben Hajós Kristóf folytatja Instagram Live-sorozatát, amelyben zenészekkel – korábban Csepregi Évával, Musica Moraliával, Tövisházi Ambrussal – beszélget, kristofhajos.com címen elérhető weboldalán pedig a zenéről elmélkedve blogol.

Fotó: Kósa Péter

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk