Hirdetés

Rejtek – Szabó Sándor és Kobza Vajk új közös lemezének premierje

Pontosan egy éve jött ki a , Szabó Sándor gitárművész és Kobza Vajk úd (arab lant) játékos közös albuma, amit itt mutattunk be. (Még tavaly Kobza Vajk előállt Illanás című új szólólemezével is, amiről pedig itt számoltunk be.

Hirdetés

Az a fajta fúziós zene, amit a két muzsikus felvállalt, némileg külön világnak tekinthető a modern zene palettáján, nem igazán sorolható be könnyen sehová, és nem is az a célja, hogy trendek része legyen. Erőteljes szellemi gondolatok, tiszta forrásokból merítés, és a közös nevezőre hozás új szintjeinek megtalálása jön át már az első ismerkedéskor is – ami persze nem elég, ez a zene tényleg egy másik, magasabb minőséget képvisel popformákhoz szokott zenehallgatási korszakunkban, így most itt a lehetőség, hogy Rejtek (Szerzői, 2021) című új közös albumukkal tovább tágítsuk és mélyítsük befogadói érzékenységünket.

Részlet Toót-Holló Tamás (író, irodalomtörténész, az MTA irodalomtudomány kandidátusa) lemez-kísérőszövegéből:

Számunkra ismeretlen, de a nomád civilizációk ősidejében egymás társaságában bátran megforduló s netán megszólaló hangszerekkel dolgoznak. S olyan zenei összhangzatokat, összecsendüléseket alkotnak, amelyek eddig a médián keresztül magunkévá tehető világon megismerhető tudás szerint egymás társául soha nem szegődtek. De létezésük alapja az, hogy egymással nagyon is megférnek. Ahogy a ku-cseng és az úd, ugyanúgy a pszaltérium és a baglama is. A népek barátsága lehet a húrok barátsága is.

Kommentek

35,647KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
734FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk