Hirdetés
Hirdetés

Régen minden jobb volt. A Frozen is. Madonna is.

Nem az a baj Madonna új Frozen variációjával, hogy rossz. Nem feltétlenül az. Az a baj vele, hogy kreatív közreműködés szintjén semmi köze Madonnához, Madonna most mégis saját produkcióként próbálja eladni. A valóságban az énekesnő semmit nem csinált azon kívül hogy megjelent a videóklip forgatáson.

Hirdetés

A Sickick moniker alatt tevékenykedő kanadai garázs producer már egy ideje viszonylag felkapott jelenség a közösségi médián. Dalaiban klasszikus popslágerekből összeollózott sample-öket vegyít össze saját szerzeményekkel, trap, EDM és r’n’b zenei alapokon. A végeredmény bár se nem forradalmi, se nem lenyűgöző, alapvetően mégis abszolút működőképes és sokszor kimondottan szórakoztató. Mashupolt már Celine Diont, Adele-t, Michael Jacksont, nemrég pedig Madonna Frozenjéből kölcsönzött egy hangmintát. Az így készült remix aztán trending lett az Instagramon és főleg a TikTokon.

A posztmodern sikerre persze felfigyelt Madonna stábja is. A pop királynője megtehette volna hogy mosolyogva hátradől és csak szimplán örül neki, hogy egy régi klasszikusa ilyen módon felbukkan az aktuális popkultúrában. Esetleg posztolhatott volna egy elismerő Instagram-sztorit. De nem. Madonna úgy érezte, rá kell telepednie a remixre és megjelentette saját dalként. A lényegében bootleg remix összes ereje elvész ezáltal. Az alig kétperces (TikTok-hosszúságú) dalban Madonna 20 évvel ezelőtti vokálját hallhatjuk effektezve, nagyjából egyetlen sort az eredeti Frozenből, még arra sem vették a fáradságot hogy felvegyenek egy friss 2022-es hangsávot, nemhogy új szöveg részeket. Madonna helyett Fireboy DML énekelt fel egy teljesen sablonos és eldobható részt. A fiatal nigériai előadóval sem lenne semmi baj, de Madonna egyik legfontosabb dalának rekreálásához elvárható lett volna egy ikonikusabb, de legalábbis ismert közreműködő.

Madonna tovább csúszik lefele azon a lejtőn, amin a 2008-as Hard Candy lemezt követően elindult. Továbbra is kifutóban lévő trendeket próbál meglovagolni és olyan fiatal közönséget akar megszólítani akiket egyáltalán nem hoz lázba. Eközben szép lassan leépíti és elidegeníti az eredeti rajongótáborát. A TikTok nemzedék tagjai nagy valószínűséggel nem ismerik a Frozent. Akik pedig ismerik és szerették a dalt, minden bizonnyal értetlenül hallgatják ezt a remixet.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók